tragiska livsöden

Mamman blev hjärndöd i gravidvecka 22 – så lever pappan och sonen nu

Robyn blev hjärndöd i gravidvecka 22 – så lever pappan Dylan och sonen Iver i dag

FOTO: SWNS
Gravida Robyn fick en hjärnblödning och blev hjärndöd i vecka 22.
Sonen Iver överlevde och bor i dag tillsammans med sin pappa Dylan och deras nya familj.
– Jag känner en sorts skuld och får dåligt samvete för att jag är här men att Robyn inte får se honom, säger Dylan.
Mamman kommer till sin babyshower med sin nyfödda bebis
0:34

Efter reklamen: Mamman kommer till sin babyshower med sin nyfödda bebis

(0:34)

Slå på ljud

När Robyn Benson, 32, från Victoria utanför Vancouver i Kanada var i gravidvecka 22 kollapsade hon plötsligt i badrummet. Hennes make Dylan, i dag 41 år gammal, var just då på väg till affären för att köpa läkemedel mot hennes huvudvärk. Han fick ringa en ambulans och Robyn skickades direkt till sjukhuset. Väl där konstaterade läkarna att hon hade råkat ut för en hjärnblödning.

Redan samma dag förklarades hon hjärndöd eftersom det läckt för mycket blod från inre delarna av hjärnan. Läkarna sa att det tyvärr inte fanns någon som helst chans att rädda henne, men de skulle hålla henne vid liv rent medicinskt till dess att hennes ofödde son Iver var stor nog att överleva en födsel.

Det är snart nio år sedan Robyn gick bort. Sedan dess har det hänt mycket i Dylan och Ivers liv.

Det är snart nio år sedan Robyn gick bort. Sedan dess har det hänt mycket i Dylan och Ivers liv.

FOTO: SWNS

Hade fem timmar på sig att ta farväl

Robyn hölls vid liv i sex veckor – Dylan var konstant vid hennes sida – till Iver var 28 veckor gammal. Den 8 februari 2014 föddes han, endast 1,2 kilo tung. Dylan hade fem timmar på sig att hälsa sin son välkommen och samtidigt ta farväl av sin älskade fru. Sedan stängde läkarna av alla maskiner och Dylan blev änkling och ensamstående far.

– Jag tillbringade tolv veckor på sjukhuset, min son var på neonatala avdelningen till han hade växt till sig. Vi kunde till slut åka hem tre dagar efter hans preliminärt beräknade förlossningsdatum, säger Dylan enligt Yahoo UK.

– Robyns familj är fortfarande en stor del av min familj. Jag har även fått mycket hjälp från vänner, familj och stöd från främlingar på internet, fortsätter han.

Flyttade ihop och förlovade sig efter bara tre veckor

Han fick ytterligare en son, Bodhi, 4, i ett senare förhållande. Men den relationen tog slut.

– Att vara änkling med två söner är svårt. Jag hade gett upp tanken på att träffa någon och tänkte att jag skulle vara ensam för evigt. Men så får två år sedan träffade jag min nuvarande partner, vi träffades på Instagram. Vi blev kära och förlovade oss efter tre veckor, säger Dylan.

Maricos dotter Isla tillsammans med Iver (mitten) och Bodhi.

Maricos dotter Isla tillsammans med Iver (mitten) och Bodhi.

FOTO: SWNS

Nu lever han lyckligt med Marico, 35. Han och sonen Iver, som i dag är 8, flyttade de elva milen från Victoria till Nanaimo där hon bodde med sin dotter Isla, 6. Att lämna sin egen familj i Victoria var givetvis tufft, men nödvändigt.

– Att hitta sann kärlek igen har varit livsavgörande för mig. Min fästmö är väldigt stöttande och förstår min bakgrund.

Känner skuld och får dåligt samvete

Dylan berättar att Iver är en snäll och omtänksam pojke. De har alltid väldigt öppna och ärliga samtal och Dylan har medvetet gjort det klart för sonen att han får fråga vad som helst om sin mamma.

Dylan Benson tillsammans med nya kärleken Marico. De förlovade sig tre veckor efter att de träffats.

Dylan Benson tillsammans med nya kärleken Marico. De förlovade sig tre veckor efter att de träffats.

FOTO: SWNS

– Vi besöker hennes minneslund och jag försöker ofta kontakta Robyns vänner för att se om de hittat några bilder med henne som jag kan skriva ut åt honom. Han har alltid tagit varje stor livsförändring väldigt bra, han är min radarpartner som hjälpt mig under de tuffaste tiderna, säger han och fortsätter:

– Högtiderna är alltid jobbigast för mig. Jag känner en sorts skuld och får dåligt samvete för att jag är här men att Robyn inte får se honom.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN