Gästen avslöjar: Här är bilderna på Nobel-maten!
Men hur såg maten egentligen ut?
Det har Hänt tagit reda på!
Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
I veckan hölls den prestigefyllda Nobelbanketten 2025 där kungligheter, forskare och kändisar samlades i den Blå hallen i Stockholms Stadshus för att hylla årets Nobelpristagare. I vanlig ordning bjöds det på lyx och flärd under en flera timmar lång sittning.
En stor del av kvällen är ju faktiskt maten som serveras, som i år lagades av kockarna Tommy Myllymäki och Pi Le, tillsammans med konditorn Frida Bäcke.
Men hur såg det egentligen ut på gästernas tallrikar?
Så såg maten ut på Nobelbanketten 2025
Nu har bilderna från den exklusiva middagen kommit! Det är Instagramkontot @Kungligtmedjenny som visar upp rätterna.
Till förrätt: Soppa på Karljohansvamp serveras med bunden sallad på odlade svenska svampar, Almnäs Tegel, ingefärsolja och svart vintertryffel. Tryffelsmör och hårt bröd smaksatt med Karljohansvamp.
Till varmrätt: Piggvar färserad med pilgrimsmussla och sockertång, rostad rotselleri glaserad med libbsticka, smörkokt potatis och silverlök smaksatt med muskot. Serveras med buljongkokt savojkål, purjolök och champinjoner samt en smörsås på fermenterad rosenkvitten och Ingrid Marie-äpplen.
Till efterrätt: Sorbet på svenska slånbär smaksatt med apelsin, kryddpeppar och nejlika. En bakad färskostkräm med bourbonvanilj och brynt smörkaka. Kärnmjölkskaramell och ett krisp på bovete och havre. Serveras med en consommé på skogshallon smaksatt med enskott.
FOTO: Christine Olsson/TT
Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Hänt följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.
