Mamman blev förlamad efter olycka – då chockade hon alla på bröllopet

Brudgummen Glen Hitchcock grät glädjetårar. Men inte av de vanliga anledningarna.

Foto: FACEBOOK
För de flesta brudgummar är deras bröllop den lyckligaste dagen i deras liv.
För Glen Hitchcock var det just det – och lite till.
För när bruden Brittney Hitchcock gick ner längs altaret var det det stora just det – att hon gick.
Fyra år tidigare hade hon blivit förlamad efter en olycka. Hon hade fått beskedet att hon aldrig skulle gå igen.

Under ett bröllop i juli var den 29-åriga brudgummen helt tårögd. Men Glen Hitchcock grät inte enbart glädjetårar av de vanliga anledningarna.

Utan glädjetårar berodde på att han såg sin brud, 26-årga Brittney Hitchcock, gå upprätt. För fyra år sedan hade en tragisk olycka tagit ifrån paret alla förhoppningar om att någonsin ha ett ”vanligt bröllop”. Men livet skulle överaska paret som stod vid altaret – och allra mest överaska var brudgummen Glen.

Brudgummen: ”Varje känsla i kroppen kom fram”

Efter en olycka, som involverade Brittney Hitchcock hennes bror och en fyrhjuling, trodde läkarna att hon aldrig någonsin skulle kunna gå igen. Hon var förlamad från midjan och neråt.

– Att se henne gå ner längs altaret. Det var helt otroligt, säger Glen Hitchcock.

Brudparet under sin bröllopsfest.

Foto: FACEBOOK

– Varje känsla i kroppen kom fram. På en och samma gång. Det var helt otroligt att se henne komma ner för gången till mig. Det var den bästa synen i hela världen, fortsätter brudgummen och numera maken Glen Hitchcock berätta.

– Ingen av oss förväntade oss det alls. Men jag visste att när Brittney sa att hon skulle försöka – så skulle hon göra det. Varje gång hon bestämmer sig för något så genomförs hon det på ett sätt, eller annat", fortsätter han.

BABYBOOM 7-barnsmammans vassa svar – efter gravidkritiken

När Brittney Hitchcock skadade sig i juni 2017, sa hennes läkare i delstaten Indiana, USA att hon aldrig skulle kunna gå igen. Brittney Hitchcock som är en tvåbarnsmamma sa att hon aldrig kunde acceptera det beskedet.

– Jag visste att jag skulle behöva kämpa mig genom det här. Trots att läkarna sa att det var omöjligt. Jag sa till mig själv hela tiden: ”Jag kommer att gå igen”.

Hon träffade Glen Hitchcock ett år efter olyckan. I april 2018. Efter ett och ett halvt år frågade han om hennes hand.

Glen Hitchcock och Brittney Hitchcock.

– Det var då jag insåg att jag måste verkligen kämpa för att bli bättre. Att komma ut från sjukhuset – och ha mitt drömbröllop, säger Brittney Hitchcock.

Efter flera operationer och en allvarlig infektion släpptes Brittney äntligen ut från sjukhuset och började gå till sjukgymnastik flera gånger i veckan.

Även om hon ibland kände sig trött och att hoppet rann ur henne, förblev Brittney alltid fokuserad på sitt mål. Det faktum att dåvarande pojkvännen Glen Hitchcock var där och hejade på för varje steg på vägen gjorde att paret tog sig genom den svåra utmaningen.

”Jag tror att jag aldrig skulle få slut på tårar den dagen”

Innan den stora dagen hade paret sin repetition, där Brittney övade att gå nerför gången för första gången.

– Jag grät och grät. Jag tror att jag aldrig skulle få slut på tårar den dagen, minns hon sitt bröllop.

"Jag grät och grät. Jag tror att jag aldrig skulle få slut på tårar den dagen", berättar Brittney Hitchcock om sitt bröllop.

Foto: FACEBOOK

– Men under själva bröllopet gick det fort. Det gick smidigt, men det var fortfarande nervöst eftersom jag var i en längre klänning och hade en slöja på. Och det var många fler som tittade på mig. När jag sedan såg ut över publiken hade alla tårar i ögonen. Jag minns att jag var förvånad – att så. många hade kommit för att se mig och Glen gifta oss, säger Brittney Hitchcock.

Paret väntar nu sitt första barn tillsammans. Båda har varsin 7-åring sedan tidigare förhållande. Brittney Hitchcock hoppas kunna göra stora framsteg med sin gång inför barnet – och då inte endast för bröllopet.

LÄS OCKSÅ: Hjältemamman räddar sin 5-årige son efter kidnappning på öppen gata

LÄS OCKSÅ: Okänd donator gav livmoder till kvinna som inte kunde bli gravid

Foto: FACEBOOK

SENASTE NYTT!