Alison Eliotts sorg – dottern drog sitt sista andetag i hennes famn

Hattie Elliott, Alison Elliott

Läkarna försökte rädda livet på den veckor gamla dottern fem gånger – men inget hjälpte.
Hattie Elliott, fyra veckor gammal, dog i sin mammas famn.
Nu berättar mamman om den traumatiska tiden.
– Hattie verkade verkligen tycka om sin tvillingbror, säger mamman Alison Eliott.

Hattie Elliott, 28 dagar gammal, föddes tio veckor för tidigt i mars 2020. Till en början verkade hon frisk, likt sin tvillingbror Hamish Elliott. Men Hattie skulle visa sig ha svårt att äta – och tvingades få i sig föda via sondmat på sjukhuset.

Familjen varnades att ju längre Hatties matsvårigheter fortsatte, ju större risk fanns det att den lilla flickan kunna utveckla allvarliga följdsjukdomar, som till exempel blodförgiftning. Sorgligt nog skulle läkarnas varningar visa sig stämma.

Den fyra veckor gamla flickan utvecklade sepsis, eller blodförgiftning. Allt började i hennes mage. Sex timmat senare efter upptäckten så skulle den lilla flickan inte längre andas.

”Vi var så himla glada för hennes utveckling”

För The Derby Telegraph berättade Hatties mamma, Alison Elliott, om sin dotters sista stund i livet.

– Hon var verkligen en liten krabat. Hon verkligen älskade sin pappa, säger mamman till den brittiska tidningen.

– Det var verkligen sorgligt, för den dagen hon utvecklade sepsis, så åt hon mer mjölk än någonsin innan. Vi var så himla glada för hennes utveckling, fortsätter mamman till The Derby Telegraph.

Hattie Elliott

Familjen var överlyckliga över att lilla Hattie, fyra veckor gammal, hade ätit mer mjölk än någonsin. Men plötsligt mådde hon inte bra. ”Hon började se en aning grå ut, så jag sa till en sjuksköterska att vi nog borde lägga tillbaka henne i inkubatorn. Jag gillade inte alls den färg hon fått”, säger mamma Alison till The Derby Telegraph.

Foto: FACEBOOK

Men mamma Alison upptäckte att något inte stämde med sin lilla dotter, som låg i henne famn utanför inkubatorn.

– Jag läste sagor för henne, när hon plötsligt kräktes på mig.

– Hon började se en aning grå ut, så jag sa till en sjuksköterska att vi nog borde lägga tillbaka henne i inkubatorn. Jag gillade inte alls den färg hon fått, berättar mamman för tidningen.

Tillsammans med läkare så bestämdes det att lilla Hattie skulle få antibiotika. Sjukvårdspersonalen sa till familjen att åka hem och lägga sig. De skulle höra av sig om läget med dottern under natten.

9-åringen lider av extremt ovanliga sjukdomen – har inte ens ett namn

Plötsligt ringde telefonen mitt i natten

Men paret hann inte gå och lägga sig innan telefonen ringde.

– Vi skulle precis gå och lägga oss, klockan var nog omkring midnatt. Det var sjukhuset som sa att vi var tvungna att komma in. Läkarna berättade att Hattie behövde göra en blodtransfusion, säger mamman.

När familjen Elliott kom till sjukhuset var läget allvarligt.

– De försökte rädda livet på henne flera gånger. Hon svarade på behandligen ett par gånger.

– Läkarna var verkligen otroliga. De förklarade hela tiden läget för oss. Men tillslut sa de att läget verkligen var mörkt. ”Men vi kommer försöka så länge du vill”, sa läkarna till mig, berättar mamma Alison.

– Tillslut kände jag att det inte längre gick. Jag ville inte att hon skulle känna smärta längre.

Räddade hennes liv fem gånger – men hjälpte inte: ”Jag tror det är nog”

Läkarna räddade livet på lilla Hattie hela fem gånger. Men varje gång de fick henne tillbaka i livet, så försvann hon sakta igen. Familjen tog beslutet gemensamt att det fyra veckor gamla barnet inte längre skulle behöva lida.

– Jag sa till min make Jon: ”Jag tror det är nog”. Jag ville inte att hennes sista stund i livet skulle vara fyllt med smärta.

Trots den traumatiska och sorgliga händelsen så är Alison och familjen oerhört tacksamma för all den hjälp de fick på The Royal Derby Hospital. I alla intervjuer de gjort efter händelsen har de hyllat sjukhuset och personalen för deras insats.

Alison Elliott.

Efter den traumatiska händelsen hyllar mamma Alison sjukhuset för all hjälp familjen Elliott fick under den svåra tiden. Här besöker Alison sjukhuset med Hatties tvillingbror Hamish.

Foto: The Royal Derby Hospital

– Sjukhuset var verkligen otroliga. De bar ner min son, så vi kunde hålla honom samtidigt. De berättade hela tiden hur processen gick till. Vi fick säga till när de slutade med livräddande insatser.

– Jag fick hålla min dotter i famnen när hon drog sina andetag.

Amy, 28, blev gravid trots att hon åt p-piller – då kom trippelchocken

Sjukhuset hjälpte familjen på alla sätt

Familjen fick ett eget rum efteråt, där de kunde sörja vad som hänt deras lilla flicka.

– En sjuksköterska, Louise, höll till och med min hand när jag ringde min mamma för att berätta vad som hänt.

– Vi fick alla säga hejdå till Hattie. Till och med personalen kom och sa hejdå. Alla var så hemskt omtänksamma. Min man fick till och med ta Hattie till bårhuset. Det betydde allt för honom.

När tvillingbrodern Hamish blev stark nog fick familjen Elliott ta honom hem. De håller nu på att vänja sig vid sitt nya liv som småbarnsföräldrar.

– Men minnet av Hattie kommer aldrig att lämna oss, berättar Alison.

LÄS OCKSÅ: Hårda ord mot mamma Zoe Wallace: ”Hur kan du lämna bort ditt barn?”

LÄS OCKSÅ: Jimmy fick hjärnblödning och föll ihop på golvet – gravida fruns sorg

Foto: The Royal Derby Hospital, FACEBOOK

SENASTE NYTT!