TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Magdalena Forsberg om okända bestraffningen hon utsattes för i TV4

23 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Magdalena Forsberg, 54.
Magdalena Forsberg har åkt på bakslag efter bakslag.
Först ställdes hennes resa till OS i Peking in – nu dränks hon i pastasås.
– Ingen vill ju bli bestraffad, säger skidskytten till Expressen.
Annons
Båten exploderar i hamnen – kvinnan flyger ivägBrand logo
Båten exploderar i hamnen – kvinnan flyger iväg

Magdalena Forsberg, 54, är en av Sveriges bästa skidskyttar genom tiderna. Med flertalet världscups-segrar och VM-medaljer är inte skidskytten van vid bakslag. För 20 år sedan lade Forsberg både skidorna och bössan på hyllan – för att ta upp en annan karriär.

Istället för att vara i skidspåret har Magdalena Forsberg synts i rutan i flera olika program, som SVT klassikern På Spåret, TV4:s Let's Dance och senast i samma kanal Sverige mot Norge. Men även som kommentator. I slutet av förra året kom det ut att Magdalena Forsberg skulle kommentera OS i Peking till mångas glädje.

Madgalena Forsberg, 54.

”Absolut största mästerskap en kan tävla i”

I ett pressmeddelande från december förra året sa Magdalena Forsberg att hon såg fram emot att kommentera på plats från Peking.

Annons

– Jag ser fram emot att vara på plats och följa de blågula hjältarna när de tävlar i vad som många upplever är det absolut största mästerskap en kan tävla i, vilket jag ska försöka förmedla ut i stugorna där hemma.

Men Magdalena Forsberg stoppades från att åka till Peking på grund av pandemin. Istället tvingades skidskyttelegenden kommentera hemifrån Stockholm.

För Expressen berättar Magdalena Forsberg om sorgen över att inte kunna åka – och Discoverys blixtbeslut.

– Från början, när man fick frågan om att göra jobbet på plats, kändes det kul att göra det så klart och att få vara på OS i Peking. Man räknade nog inte då med att pandemin skulle vara kvar så länge som den var. Men ju längre tiden gick blev det mer och mer osäkert med att åka dit. Så i slutändan kändes det som rätt beslut att bli kvar i Sverige, säger Magdalena Forsberg till tidningen.

Har deltagit i flera program efter skidkarriären – här i Let's Dance.

Fick tävla för Sverige – i rutan

Men istället för att åka till Peking deltog Magdalena Forsberg i programmet Sverige mot Norge. I programmet ställdes en rad idrottare mot varandra från båda länderna i en diverse olika tävlingar. Något Forsberg fann väldigt kul, men också lite nervöst.

Annons

– Det var jätteskoj, men jättejobbigt. Jag som var äldst i laget, som lade av för längst tid sedan, skulle ju hänga med de här lite yngre och fick maxa hela vägen.

Men en del av programmet var mindre kul. Om ett lag förlorade så fick de olika bestraffningar. Vid ett tillfälle dränktes Forsberg pastasås.

Talar ut om bestraffningarna i programmet.

– Man vill ju inte ha straff, herregud. Ingen vill ju bli bestraffad. En del av dem var ju vidriga. Det värsta var väl ändå att förlora poäng, som tävlingsmänniska var poängen det värsta, säger Magdalena Forsberg till Expressen.

Foto: TT, TV4

Annons