Magdalena Anderssons 22-åriga son Björn hånar oppostionen: ”Trött …”

Magdalena Andersson (S), Björn Friberg (S).

Foto: TT, SOCIALA MEDIER
Sveriges regering är återigen i gungning.
Om misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson går igenom så lovar Magdalena Andersson att avgå.
Nu får statsministern stöd från oväntat håll – nämligen från sin egen familj.
0:46

Efter reklamen: Magdalena Andersson (S) "Då avgår jag"

(0:46)

Slå på ljud

Sverigedemokraterna har väckt misstroende mot justitieminister Morgan Johansson, 52, (S). Om misstroendeförklaringen går igenom kan regeringen falla och Magdalena Andersson, 55, (S) avgå i rollen som statsminister.

Under en pressträff i förra veckan satte statsministern hårt mot hårt. Magdalena Andersson lovade att avgå om oppositionen lyckas samla en majoritet till beslutet. Det skulle innebära en regeringskris i Sverige.

– Vi har ett krig i vårt närområde, vi är i ett känsligt läge i den här ansökan och då skapa oreda på det här sättet, jag kan inte påminna mig om ett liknande oansvarigt agerande från en opposition i närtid, sa Magdalena Andersson.

Statsminister Magdalena Andersson under presskonferansen.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Anders Pihlblads plötsliga utspel mot Magdalena Andersson: ”Aldrig”

Ser ut att falla på målsnöret

Men för tillfället ser det däremot svårt ut för Ulf Kristersson, 58, (M) och partierna åt höger att få majoritet. De faller på målsnöret med en röst.

Avgörande rösten hamnar på den parlamentariska vilden Amineh Kakabaveh. Hon har tidigare röstat med regeringen i avgörande voteringar.

Morgan Johansson (S).

Foto: Henrik Montgomery/TT

SD: ”Förtidspensionera Morgan Johansson”

Misstroendeförklaringen väcktes av Henrik Vinge (SD). Enligt sverigedemokraten är det den viktigaste kriminalpolitiska åtgärden att avsätta Morgan Johansson.

– Morgan Johansson har låtit kriminaliteten breda ut sig i vårt land och låtit Sverige bli ett gangsterland, säger Henrik Vinge.

– Vi har kommit till en punkt där den enskilt viktigaste kriminalpolitiska åtgärden är att förtidspensionera Morgan Johansson, fortsätter SD:s gruppledare Henrik Vinge vid frågestunden i riksdagen, till SVT.

Sverigedemokraten Henrik Vinge.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Morgan Johansson fick kritik av KU

Innan misstroendeförklaringen väcktes av SD, fick Morgan Johansson svidande kritk av Konstitutionsutskottet (KU). Morgan Johansson fick kritik gällande uttalanden han gjorde i samband med evakuering av tolkar och lokalanställda från Afghanistan, skriver SVT.

Läckta uppgifter avslöjar sanningen – beskedet om Putins hälsa

Fick familjärt stöd

Trots att det stormar kring Morgan Johansson så fick statsministern familjärt stöd. Magdalena Anderssons 22-åriga son, Björn Friberg, fattade den digitala pennan om skickade ut en syrlig tweet.

I inlägget på sociala medieplattformen skriver Björn Friberg att han längtar tillbaka när KU-anmälningarna var mer granskande och inte ”trött” budskap från oppositionen.

22-åringen är numera politisk aktiv i SSU. På sina sociala medier kallar Björn Friberg sig för Antagligen definitionen av gråsosse, och lite av en flygnörd”.

I en intervju med Svensk Damtidning har Magdalena Andersson berättat mer i detalj om sin relation med sina barn. Magdalena Andersson förklarar nämligen att det ofta blir långa diskussioner över middagsbordet. Men även att hon har en ”kompisrelation” med sina barn.

Björn Friberg, 22.

Foto: SOCIALA MEDIER

– Familjen är en trygg och rolig plats. När jag var yngre förstod jag inte hur fantastiskt roligt det är att ha barn, men jag älskar verkligen att umgås med dem, att ha våra middagsdiskussioner, gå långa skogspromenader eller bara kolla på Rapport tillsammans, säger Magdalena i intervjun.

Magdalena Andersson (S) håller tal om Nato i Vita huset

Se klippet här!

Foto: TT, TWITTER

SENASTE NYTT!