Leif GWs tårar i direktsändning – efter frågan om adopterade dottern

Leif GW Persson i Malou möter.

FOTO: TV4
Leif GW Persson blev tårögd när Malou von Sivers frågade om adopterade dottern Hedda.
I programmet Malou möter öppnade kriminologen upp om ögonblicket han för första gången fick hålla dottern i famnen.
– Mitt hjärta försökte tränga sig ut ur bröstet, säger GW.
Därför siktade Theodor Engström in sig på Annie Lööf
0:01

Efter reklamen: Därför siktade Theodor Engström in sig på Annie Lööf

(0:01)

Slå på ljud

I tisdagens avsnitt av TV4:s Malou möter gästade kriminologen och författaren Leif GW Persson, 77, programmet. GW är ofta med i tv för att diskutera aktuella brottsfall, men det är sällan han får tv-tid för att prata om personliga saker.

I Malou möter får tittarna, kanske för första gången, se en annan sida av Leif GW Persson. När han får höra ett stycke ur sin egen bok Födda blir kriminologen märkbart berörd. Texten handlar om hans adopterade dotter Hedda Larsson och han får svårt att hålla tillbaka tårarna.

Leif GW Persson kan inte hålla tillbaka tårarna

Leif GW Persson är för många känd som kriminolog, men han har också en stark författarkarriär. Han har skrivit ett 40-tal böcker, däribland antologin Födda.

I tisdagens program sitter programledaren Malou von Sivers och GW mittemot varandra i två fåtöljer i ett mörkt rum. Malou läser upp ett stycke ur antologin som handlar om när GW hämtade hem sin adopterade dotter från flygplatsen.

– Det var det minsta mänskliga liv jag hållit i mina händer. Mitt hjärta försökte tränga sig ut ur bröstet. Hon frågar långt senare om sin riktiga pappa och jag tänker "du föddes den första gången jag såg dig", men det säger jag inte utan "jag har alltid varit din riktiga pappa", läser Malou.

När Malou tittar upp från sitt papper är GW märkbart tagen av sin egen text.

Leif GW Persson och dottern Hedda Larsson.

Leif GW Persson och dottern Hedda Larsson medverkade i TV5:s Här är ditt liv 2019.

FOTO: TV5

Berättar om adopterade dottern Hedda

Leif GW Persson har fyra biologiska barn: sonen Patrik Persson, döttrarna Malin Persson Giolito och Julia Persson Giolito samt dottern Hedda Larsson som är adopterad. Han ser även sin partner Kim Perssons barn som sina egna: Klara och August.

Efter att Malou läst upp stycket ur Födda vattnas hans ögon. Hans underläpp skakar och han sträcker sig efter vattenglaset på bordet intill.

– Du blir lite rörd av den där händelsen?, frågar Malou.

Han har svårt att få fram orden. Han berättar att hon var så liten och visar med händerna hur liten hon var trots att hon var några veckor gammal.

– Jag minns det där, det var väldigt starkt, säger han och berättar om planerna för farsdag som firades på söndagen efter att programmet spelats in.

Leif GW Persson gästar Malou möter i TV4.

När Malou von Sivers läst upp stycket syns tårarna i Leif GW Perssons ögon.

FOTO: TV4

– Henne ska jag träffa på söndag, och hennes äldre syster – Malin. Då är det fars dag nämligen och då ska de bjuda sin pappa på middag. Det är gott nog, säger GW.

Han fortsätter med att berätta att han har nära relationer med fem av sina sex barn – en av relationerna har blivit infekterad.

– De andra fem har jag en stadig relation med. Mycket god vill jag påstå. Även om det kan variera i stunden.

FOTO: TV4/TV5

FRÅN FÖRSTASIDAN