extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Leah, 17, åkte utomlands utan vuxna – blev dödligt sjuk

04 sep, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Leah, 17, åkte utomlands utan vuxna – blev dödligt sjuk
17-åriga Leah skulle åka på sin första utlandsresa utan sina föräldrar – när hon plötsligt drabbades av misstänkt ”halsfluss”.
En sjukdom tonåringen inte skulle överleva.
– Det fanns inget de kunde göra för henne, berättar flickans förkrossade mamma Kath, enligt The Mirror.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamn
Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamn

Leah Rogers, 17, åkte ihop med en grupp vänner till Mallorca, i Spanien, ihop med en grupp vänner i maj förra året. Resan var helt föräldrafri och var Leahs första utan vuxet sällskap.

Men allt skulle sluta i tragedi.

För redan första dagen drabbades Leah av sjukdom. Enligt hennes familj, mamma Kath Roger, 57, misstänkte man först halsfluss. Under hela resan led 17-åringen av sjukdomen.

När hon väl kom hem till Storbritannien skulle en fruktansvärd upptäckt göras. När Leah uppsökte vård fick hon antibiotika utskrivet. Då skulle flickan bara ha veckor kvar att leva.

Trots kuren så förbättrades aldrig Leahs mående.

– Det kom till den punkt att hon tog en oavsiktlig överdos av paracetamol eftersom hon tog för många smärtstillande medel, berättar hennes mamma.

Annons

Sövdes ner – skulle aldrig vakna

Leah var i sådan smärta att hon varken kunde äta eller dricka. Snart fick läkarna in tester som visad att henne lever höll på att fallera. Hon togs snabbt till specialistvårds-avdelningen på sjukhuset Queen Elizabeth Hospital, i Birmingham.

Hon sövdes ner under transporten.

– Jag trodde att när vi kom till Birmingham skulle de väcka henne. Men de väckte henne aldrig. De insåg då att det var mycket allvarligare än förväntat, säger flickans mamma.

Till hennes oroliga föräldrar gav läkarna ett besked. Hon hade drabbats av HLH, Hemofagocyterande lymfohistiocytos. En dödlig sjukdom om den inte behandlas.

– Läkarna sa till oss att vi inte skulle Googla. Det var givetvis det första vid gjorde. Herregud, vilket slag i magen det var. Det var hemskt.

”Hon tynade bort framför våra ögon”

Tyvärr upptäckes Leahs sjukdom försent. Hon hade inte långt kvar att leva.

– Hon tynade bort framför våra ögon.Tillslut var vi tvungna att ta beslutet att ta minska hennes läkemedel. Det fanns inget längre att göra.

Annons

Den 7 juni, endast tre månader efter Leahs 18-årsdag, dog hon. Hennes familj familj berättar att de sörjer – men är även tacksamma över all hjälp deras dotter har fått.

Leahs pappa Hugh, 58, berättar för brittiska The Mirror.

– Det fick oss att inse, ta aldrig livet för givet. Människor inser inte vad de har förrän det har försvunnit.

FOTO: PRIVAT

Annons