Lauren, 22, är solberoende – injicerade olaglig drog: ”Bryr mig inte”

Lauren Nicole Thompson

Lauren Nicole Thompson började redan som liten fascinera sig för solarium.
Sen gick allt utför och hon började med olagliga droger för att bli brun.
– När du solar, hur dumt det än låter, så bryr du dig inte, säger hon.

Många gillar att sola sig bruna. Vissa kanske mer än andra. Småbarnsmamman Lauren Nicole Thompson, 22, från Irland började redan som liten få upp ögonen för solens effekter. Hon följde ofta med sin mamma när hon skulle sola solarium.

Tålmodigt satt hon bredvid, väntade, bidade sin tid och tänkte ”Gud, jag kan inte bärga mig innan det är min tur”. Till slut hade jorden snurrat runt solen så pass många gånger att Lauren kände att hon hade åldern inne för att själv prova. Då fastnade hon direkt.

– Under en period solade jag solarium i tio minuter varje dag. När jag kom till skolan brukade mina vänner säga: ”Åh herregud”, säger Lauren Nicole Thompson i BBC-dokumentären Tanorama, enligt The Mirror.

Lauren Nicole Thompson

Lauren Nicole Thompson började sola solarium i ung ålder.

BBC/Tanorama

Kunde inte gå ut om hon inte solat

Soldyrkaren och UV-fanatikern Lauren Nicole Thompson medverkar i BBC-dokumentären Tanorama, som handlar om svårt solberoende människor.

Exklusivt
AJ! Bränt dig i solen? Här är expertens bästa tips

Lauren berättar i dokumentären att hon började sola solarium när hon var väldigt ung. Allt kändes strålande, men sen eskalerade solandet så till den grad att hon inte kunde sluta.

– Det stiger dig åt huvudet till slut och du känner hela tiden att du behöver en bränna. Jag skulle aldrig gå ut på kvällarna om jag inte hade solat solarium kvällen innan, säger den reflekterande soldyrkaren.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Lauren Nicole Thompson

Lauren Nicole Thompson säger att det fanns flera gånger då hon tog det för långt med brännan.

BBC/Tanorama

”Fanns gånger då jag tog det för långt”

När Lauren Nicole Thompson var 18 år började hon köra brun-utan-sol mer regelbundet. Hon har alltid tyckt att hon sett väldigt blek ut och gillar att komplettera med lite bränna. Det ger huden mer glans, enligt Lauren.

– Men det fanns gånger då jag kunde ta det lite för långt och bli bra mycket mörkare än vad jag tänkt. Då har jag skämts för min bränna framför spegeln. Jag har sett foton i efterhand där jag bara känner ”Det här ser löjligt ut”, säger hon.

Hon har även provat att injicera den så kallade barbiedrogen, ett olagligt hormonpreparat som gör att kroppen producerar pigmentet melanin.

Använde olagliga drogen

Vid användande av barbiedrogen riskerar man att drabbas av hudcancer, njurproblem, impotens och dåsighet. Lauren Nicole Thompson fick själv njurinfektioner efter att ha sprutat in preparatet i kroppen.

Hon är högst medveten om farorna och att för mycket sol kan leda till exempelvis hudcancer, men som solberoende viftar man ofta bort såna tankar.

– När jag solar, hur dumt det än låter, så bryr jag mig inte.

I dag har hon slutat sola solarium dagligen och använder mest brun-utan-sol.

Solarium

Person solar solarium.

Robin Utrecht/Shutterstock

LÄS OCKSÅ: Varningssignalerna – så vet du om din partner är otrogen

LÄS OCKSÅ: Lättklädda badtrenden gör comeback: ”Borde vara förbjudet”

Foto: BBC/Tanorama

SENASTE NYTT!