Läkarna sa att 3-barnsmamman hade eksem – sen fick hon hemska beskedet

Kay Wootten

Trebarnsmamman Kay Wootten fick höra av läkarna att hon hade eksem i ansiktet.
Senare visade det sig att de kliande utslagen i själva verket var hudcancer i stadie fyra.
– Hela mitt liv har förändrats totalt, säger hon till The Mirror.
3-åringen framför Whitney Houstons "I have nothing"
0:35

Efter reklamen: 3-åringen framför Whitney Houstons "I have nothing"

(0:35)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt började med att trebarnsmamman Kay Wootten, 57, från från Romford i London började notera en liten fräkne på ena kinden 2018. När den började förändras och blöda blev mamman orolig och under ett år besökte hon sin läkare flera gånger för att få den undersökt, men fick beskedet att det inte var något att oro sig över. De menade att det kliande utslaget var eksem.

2021 sökte den oroliga 57-åringen hjälp igen men skickades då hem med fuktighetskrämer utskrivna för eksemet, som hon använde utan resultat.

Fick hemska beskedet fyra år senare

2022 fick Kay Wootten, som är en pensionerad undersköterska, nog och satte ner foten på riktigt. Nu ville hon bli ordentligt undersökt och insisterade på en remiss till en hudläkare.

Efter en biopsi i juni 2022 fick trebarnsmamman den förödande diagnosen – hon hade hudcancer i stadie fyra.

– Allt detta kunde ha förhindrats om de bara hade lyssnat på mig när det började förändras. Hela mitt liv har förändrats totalt. Jag försöker vara positiv och skämta om det men det här har verkligen sänkt mig, säger hon till The Mirror.

Kay Wootten / SWNS

”Går miste om så mycket”

Sedan dess har hon i över ett års tid tvingats genomgå kemoterapi och har genomgått många operationer i ett försök att stoppa spridningen av sjukdomen.

– Den första operationen jag gjorde var att ta bort den primära tumören och sedan insåg de att marginalerna runt tumören inte var tydliga och fortfarande hade cancerceller. Jag tog bort mer, med marginalerna var fortfarande inte klara. Jag har haft fyra kindlyft framför och under örat och fått en lymfkörtel borttagen också, säger hon.

Då hon fortfarande är dålig på grund av cellgiften kan hon inte göra någonting.

– Jag känner att nästa år kommer att bli helt värdelöst om de inte kan bli av med det. Du inser inte heller hur mycket det påverkar din familj. Det är inte bara du som är inblandad, det är även dina barn och du går miste om så mycket på grund av det.

The Mirror har varit i kontakt med Kays vårdcentral och NHS North East London kontaktades för kommentarer, men har inte återkommit.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN