Läkarens sista sms till systern innan dödskraschen

Läkarens sista sms innan den tragiska linbaneolyckan i norra Italien.

Läkaren sista sms innan dödskraschen.

Foto: AP

En fruktansvärda olyckan i norra Italien inträffade när den tjocka kabeln som höll upp linbanevagnen brast – vilket gjorde att vagnen störtade 20 meter mot marken.
I olyckan dog 14 personer.
Precis innan tragedin skickade doktorn som satt i kabinen ett sista meddelande till sin syster.

Folk flyr i panik när en 300 meter hög skyskrapa svajar – se bilderna här
Slå på ljud

Roberta Pistolato, 40, firade tillsammans med sin pojkvän Angelo Gasparro, 45, sin födelsedag med ett besök på toppen av berget Mattarone, som ligger 1 492 meter över vattenytan. Precis innan de klev på linbanan som skulle ta dem upp för berget skickade hon ett sista meddelande till sin syster. ”Vi kliver på linbanan nu”, rapporterar brittiska tidningen The Sun.

Angelo Gasparro och Roberta Pistolato dog när deras linebanvagn störtade 20 meter mot marken.

Foto: PRIVATRoberta Pistolato arbetade som läkare i Italien, främst i kampen mot covid-19. Hon och hennes pojkvän Angelo Gasparro var två av 14 som dog i den fruktansvärda dödskraschen

Vad som exakt skedde när linbanan störtade mot marken håller på att utredas. Enligt The Sun har lokala rapporter funnit att kabeln som höll upp linbanan brustit, omkring 300 meter från toppen av berget Mattarone.

Olyckan vid det italienska berget Mattarone. 14 personer omkom.

Foto: Vigili del Fuoco

Familjen från Israel störtade mot marken – femåriga sonen överlevde

Andra som var i linbanevagnen när den störtade mot marken var en familj från Israel. Fem ur den israeliska familjen dog.

Den israeliska familjen levde i norra Italien. Amit Biran, 30, hans 26-åriga fru Tal Peleg-Biran dog tillsammans med sin ena son Tom Biran. Familjen hade sina morföräldrar Barbara och Yitzhak över på besök i Italien, 71 och 81 år gamla. De avled också på platsen.

Enligt The Times of Israel var morföräldrarna i Italien för att undvika oroligheterna som utbröt i hemlandet.

Amit Birans och Tal Peleg-Biran andra son Eitan, 5, var den enda i familjen som överlevde olyckan. Han vårdas nu på ett sjukhus i Turin.

Även Amit Brian verkade inom vården. Han arbetade vid en klinik i Pavia, Italien, efter att att studerat medicin i samma stad. Frun Tal Peleg-Biran var utbildad psykolog och tog hand om sönerna.

Amit Brians syster, som också lever i Pavia tillsammans med sin make, sa till den Italienska kvällstidningen Corriere della Serra att ”Så fort vi hörde nyheten började vi läsa om vad som hänt. Vi är chockade och ber om att lilla Eitan överlever och kommer tillbaka till oss.”.

Fler som dog i den tragiska dödskraschen

Vittorio Zorloni, 55, och Elisabetta Personini, 37 omkom i den tragiska olyckan.

Foto: PRIVAT

I den tragiska kraschen dog även paret Vittorio Zorloni, 55, och Elisabetta Personini, 37. Även deras femåriga son Mattias omkom. Paret var förlovade och skulle gifta sig om en månad. Deras son avled på sjukhuset i Turin.

Silvia Malnati 27 och Alessandro Merlo, 29 omkom.

Foto: PRIVAT

Andra som omkom var forskaren Serena Cosetino, 27, samt hennes 30-åriga pojkvän Mohammed Reza Shahisavand, som var en iransk student som arbetade på en bar i den italienska huvudstaden Rom.

Även det förlovade paret Silvia Malnati, 27 och Alessandro Merlo, 29, omkom.

Ytterligare ett barn, en nioårig pojke dog av sin skador senare på sjukhuset i Turin. Han fördes dit med ambulanshelikopter.

Linbanan stängde 2014 för renovering, som landade på en kostnad omkring 45 miljoner svenska kronor. Linbanan öppnade igen 2016.

Under pandemin har linbanan varit avstängd, men öppnade lite mindre än en månad sedan, den 24 april. Linbanan har varit i bruk sedan 1970-talet och tar ungefär 20 minuter att åka.

Bild från olycksplatsen. Vagnen som de fjorton som omkom färdades i föll ungefär 20 meter.

CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock

LÄS OCKSÅ: Kvinnorna runt Aljaksandr Lukasjenka

LÄS OCKSÅ: Så mycket pengar tjänade Joe Biden och Kamala Harris

FOTO: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock och Vigili del Fuoco

FRÅN FÖRSTASIDAN