Nordkorea FÖRBJUDER dekadenta plagg och frisyrer

Nordkorea förbjuder tajta jeans.

Foto: TT/AP
Akta er för stuprörsjeans!
Det meddelar Kim Jong-un sin befolkning. Anledningen är att Nordkorea vill motverka ”kapitalistisk livsstil”.
Ett förbud mot tajta jeans ska rädda befolkningen från dekadensen i väst. Men det är inte bara byxorna Nordkorea nu förbjuder.
Slå på ljudNordkorea har förbjudit stuprörsjeans, hockey-frillor och vissa kropps-piercingar. Anledningen tros vara att diktaturens ledning vill motverka att västerländsk ”kapitalistisk livsstil” från Sydkoera, enligt The Guardian.

Nordkoreas största statliga tidningen Rodong Sinmum skrev nyligen om hur fler åtgärder måste göras för att motverka ytterligare spridning av västerländska symboler. ”Vi måste vara försiktiga med till och med det minsta tecknet på den kapitalistiska livsstilen och kämpa för att bli av med dem”, står det i artikeln. Det rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Kim Jong-un. Diktator över Nordkorea.

Foto: STR

Vill motverka dekadent och exotisk livsstil

Tidningen varnade också särskilt ungdomarna mot att följa kapitalismens ”exotiska och dekadenta livsstil”.

Vi måste vara försiktiga med till och med det minsta tecknet på den kapitalistiska livsstilen och kämpa för att bli av med dem”, tillade den statliga tidningen.

Förutom hockey-frillor, är även taggigt och färgat hår inte längre godkänt, enligt dokument som från nordkoreanska organisationen ”socialist-patriotiska ungdomsförbundet” och som publicerats av den statliga tidningen Rodong Sinmum. Medlemmar i den statliga ungdomsorganisationen fungerar ofta som landets "modepolis" och de ser till att hindra människor från att ha på sig kläder som ser för "utländska” ut.

VIKTVÄKTARE Ridskolan stoppar tunga ryttareVill stoppa utländsk kultur


Den kommunistiska regimen har enligt uppgift tidigare förbjudit alla utom 15 "icke-socialistiska" frisyrer och har istället utfärdat en order om "ordentliga" frisyrer.

I december återlanserade Nordkorea en lag som skärper straffet för innehav av videor gjorda i Sydkorea som en del av försöken att förhindra inflödet av utländsk kultur som kan påverka medborgarnas åsikter.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

LÄS OCKSÅ: Ridskolan portar tunga ryttare från att rida: ”Ett problem”

LÄS OCKSÅ: Tim Stokely, 37, grundade Only fans – tjänar miljontals pund

Foto: STR och Jens L´Estrade/TT

SENASTE NYTT!