Judith födde tvillingpar med olika hudfärg – trodde hon fick fel barn

Kamis, Kachi och Judtih Nwokocha

Judith Nwokocha födde tvillingar med olika hudfärg.
Då trodde hon att det blivit fel.
– Jag bara väntade på att någon skulle komma fram och säga att de blandat ihop barnen, säger hon.

Judith Nwokocha från Kanada var van vid att knäppa bebisbilder i jobbet som fotograf. Vissa av bilderna var unika, andra mer vanliga. Men hon kunde aldrig tro att hennes egna tvillingar skulle ta förstapriset.

Judith hade blivit gravid via IVF efter en åtta år lång barnkamp med maken. Graviditeten var inte lätt och hon fick tidigt höra att ett av barnen i magen förmodligen inte skulle överleva. Tillväxttakten jämfört med det andra barnet var halverad och ett orosmoln förföljde Judith under hela graviditeten.

– Jag pratade hela tiden med tvillingarna i magen och bad för dem så ofta jag kunde, säger Judith Nwokocha till The Epoch Times.

Kachi och Kamis

Kachi och Kamis vid födseln.

Youtube

Judith trodde hon fått fel barn

Tvillingarna föddes i vecka 37 med hjälp av kejsarsnitt. Förlossningen gick bra och båda barnen kom ut friska, men Judith Nwokocha fick ändå sig en rejäl chock. Dottern Kachi och sonen Kamis, i dag fem år gamla, var inte alls lika, de hade inte ens samma hudfärg.

– Första gången som jag såg henne undrade jag om barnmorskan gett mig fel barn, eller något sånt. Jag bara väntade på att någon skulle komma fram och säga att de blandat ihop barnen, säger Judith Nwokocha.

Dottern Kachi hade fötts med albinism och Judith berättar att det tog ett tag innan hon förstod att det faktiskt var hennes barn som låg i sängen på BB.

Världens största albinofamilj levde i konstant skräck – vändningen

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Judith om dotterns uppväxt: ”Var orolig”

Judith är uppväxt i Nigeria och säger att landet stöter ut och diskriminerar människor med albinism.

Hon var orolig att samma typ av diskriminering skulle äga rum i Kanada.

– Jag var orolig om folk verkligen skulle acceptera henne eller om hon skulle bli ett mobboffer, säger Judith och erkänner att hon själv hade svårt att acceptera sin dotter till en början.

Stoppas på gatan. ”De blir förvirrade”

Med tiden kom hon att älska dotterns utseende. Hon började ta många bilder på tvillingarna för att fånga olikheterna och visa resten av världen skönheten med albinism.

– Jag är inte säker på att hon förstår hur unik hon är, men så småningom kommer hon att förstå och det är mitt ansvar att lära henne att älska sig själv, oavsett vad.

När hon är ute på stan med tvillingarna händer det ofta att folk stannar dem och har frågor.

– De blir väldigt förvirrade när de ser henne och frågar om hennes bakgrund. När de får veta att jag är mamman säger de ”Åh, är du mamman? Hur kommer det sig?”

LÄS OCKSÅ: Flickan övergavs på grund av sjukdomen – gör superkarriär

LÄS OCKSÅ: Tvillingarna föddes med olika hudfärg – så ser de ut idag

Foto: Instagram, Youtube

SENASTE NYTT!