Jan, 54, fick mardrömsbesked – precis innan tv-sändningen: ”Jobbig…”

Norske hockeyprofilen Jan Tore Kjaer om tuffa tiden på Farmen.

Foto: TT/Arkiv
Mitt under tv-inspelningen fick ishockeyprofilen ett hemskt familjebesked.
– Det var en psykiskt jobbig natt, det måste jag erkänna, säger Jan Tore Kjær till norska Dagbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinna med Alzheimers pratar med sig själv – känner inte igen sin spegelbild
0:41

Efter reklamen: Kvinna med Alzheimers pratar med sig själv – känner inte igen sin spegelbild

(0:41)

Slå på ljud

Jan Tore Kjær, 54, skulle spela in Farmen Kjendis som sänds på norska TV2 – när han plötsligt nåddes av ett chockbesked.

54-åringen, som var en av finalisterna i den norska versionen av programmet hade haft tuffa veckor bakom sig. Den tidigare ishockeyspelaren och Vålerenga-tränaren var en av de få sista deltagarna i programmet – men slogs ut i den sista tävlingen. En hinderbana.

Men för Dagbladet avslöjar nu den tidigare atleten anledningen till att han förlorade. Kvällen innan tävlingen nåddes Jan Tore Kjær nämligen av ett hemskt familjebesked.

Kjær: ”Min dotter har astma …”

Både hans dotter – och hustru var sjuka i covid-19. Frun Anna, 54, och dottern Jenny, 21, befann sig i riskzon. Även andra av Jan Tore Kjær familjemedlemmar hade fått läggas in. Så hans rädsla för sin egen familj var stor.

– Både min fru och dotter hade fått corona. Och min dotter har astma och är i riskzonen så det övervägdes om hon skulle läggas in på sjukhus. Dessutom var en annan familjemedlem också inlagd på sjukhus samtidigt, kritiskt.

Han fortsätter:

– Det var en psykiskt jobbig natt måste jag erkänna. Det var smärtsamt. Det speciella med Farmen Kjendis är att man inte får ha kontakt med någon utanför. Och det kan jag förstå, för när jag fick det där telefonsamtalet från familjen gick jag rakt in i destruktiva tankar. Att inte ha kontakt med familjen är viktigt för att man ska vara motiverad att vara där, men jag upplevde det som psykiskt tufft.

”Jag var rimligt orolig”

Den tidigare ishockeyspelaren berättar för tidningen att det till en början var svårt att inte ha kontakt med sin familj. Men efter lite tid lyckades han vänja sig. Jan Tore Kjær berättar att han närmast gick på ”autopilot”.

– På slutet trodde jag att jag skulle åka hem snart, men så fick jag ett sånt familjebesked, vilket var väldigt tufft. Det är den psykologiska delen där man måste stå i den och leva i den där bubblan. Först går det väldigt bra, men så fort man pratar med familjen och hör någon skratta i andra änden blir man helt blåst. Jag var rimligt orolig.

Men efter telefonsamtalet om sjukdomsbeskedet för dottern och hustrun var det riktigt svårt.

– Då hade jag varit borta i fyra veckor, så jag visste ingenting. Deltagaransvarig väntade så länge som möjligt med att meddela så när allt bara kom på en gång blev det mycket. Så jag låg och tänkte på allt det här på natten och räknade ner dagarna, säger han.

Samtalet var droppen som fick bägaren att rinna över förklarar Tore Kjær.

– Jag fick först prata med min fru och sedan min dotter. Då var jag redan knäckt. Men min dotter blev som tur var inte inlagd. Det är det värsta som kunde ha hänt.

Foto: TV2

FRÅN FÖRSTASIDAN