Donald Trumps ex-fru Ivana Trump är död – blev 73 år gammal

DONALD TRUMP, IVANA TRUMP

Ivana Trump förre detta fru till Donald Trump är död.
Hon blev 73 år gammal.
Donalds familj har gått ut med beskedet.
Klädmissen – har Trump byxorna bak och fram?
1:03

Efter reklamen: Klädmissen – har Trump byxorna bak och fram?

(1:03)

Slå på ljud

Donald Trumps före detta fru är nu död, Ivana Trump, detta uppger familjen för ABC News. Hon blev 73 år gammal och var Donald Trumps första fru.

Ivana växte upp under kommunistiskt styre i det forna Tjeckoslovakien och gifte sig med Donald Trump 1977. Tillsammans fick de barnen Donald Jr, Ivanka and Eric Trump men de skilde sig år 1992.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ivana blev 73 år gammal och dog i sitt hem i Manhattan

Under torsdagen anlände ambulansen till Ivana Trumps hem i centrala Manhattan klockan 12.30, lokal tid. Ambulansen hade kallats på plats efter ett nödsamtal där det uppgavs att Ivana Trump drabbats av ett hjärtstillestånd.

Jag är otroligt ledsen över att behöva informera alla er som älskade henne – och ni är många – att Ivana Trump har gått bort”, skriver exmaken Donald Trump på plattformen Truth Social.

Donald Trump forsätter:

Hon var en underbar, vacker och otrolig kvinna som levde ett inspirerande liv. Hennes livs stolthet och glädje var hennes tre barn: Donald Jr, Ivanka och Eric. Hon var så stolt över dem, och vi var alla så stolta över henne. Vila i frid Ivana”, skriver Donald Trump i ett uttalande på plattformen Truth Social.

Familjen Trumps uttalande efter dödsbeskedet: ”Var en överlevare”

Familjen Trump har också skrivit i ett uttalande om sorgen över Ivana Trumps plötsliga död.

"Vår mamma var en otrolig kvinna - en kraft i affärer, en idrottare i världsklass, en strålande skönhet och omtänksam mamma och vän", sa familjen Trump i ett uttalande och de fortsatte berätta om Ivana.

"Ivana Trump var en överlevare. Hon flydde från kommunismen och omfamnade det här landet. Hon lärde sina barn om grym och tuffhet, medkänsla och beslutsamhet. Hon kommer att vara mycket saknad av sin mamma, sina tre barn och tio barnbarn.", sa familjen.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN