TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Misstänkt farligt föremål i Tensta – två gripna

11 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Ett misstänkt farligt föremål hittades inomhus i Tensta i Stockholm på onsdagskvällen. Två personer har gripits. Arkivbild.
Två personer greps på onsdagskvällen efter att ett misstänkt farligt föremål påträffades inomhus i ett flerfamiljshus i Tensta i nordvästra Stockholm.
Någon timme senare anträffades ett annat misstänkt farligt föremål i Järfälla, utanför Stockholm, som bedöms som skarpt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen fick nys om det misstänkta föremålet i Tensta i samband med annat polisarbete.

– Det är inte i en lägenhet, det är på annan plats, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har inletts.

– Vi har gripit två personer och nu ska vi prata med dem om det här föremålet.

Parallellt under kvällen har Stockholmspolisen jobbat med ett annat misstänkt farligt föremål – men i Järfälla. Strax före klockan 22 fick de in larmet om det misstänkta föremålet – som här fanns utomhus. Efter det att nationella bombskyddet har undersökt föremålet betraktas det som skarpt och polisen har nu inlett ännu en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Vid 03-tiden fanns ingen misstänkt gripen, skriver polisen på sin sajt.

Daniel Wikdahl sade under natten att det i nuläget inte finns något som tyder på ett samband mellan händelserna och att de utreds separat, men att det ändå inte kan uteslutas i ett så pass tidigt skede.

Annons