Livstid för pappa som dödade pojke

31 maj, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En man från Eslöv döms för att ha dödat sin 19 månader gamla son den 9 december förra året. Arkivbild.
Mannen ringde själv till 112 och uppgav att han dödat sin son som var 19 månader gammal. Nu döms pappan till livstids fängelse av Lunds tingsrätt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Han har tidigare förnekat mord, men erkänt att han tryckt sonens huvud bakåt och på det viset vållat hans död. Han har också erkänt en misshandel av sonen någon eller några dagar tidigare.

En rättspsykiatrisk undersökning har visat att den 40-årige mannen inte begick brottet under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Han delade vårdnaden om sonen med mamman och hade pojken boende hos sig varannan vecka. De sista dagarna före mordet var pojken och pappan ensamma i bostaden i Eslöv. Under rättegången har mannen förklarat att sonen var förkyld och gnällig och att det enda han ville var att få tyst på honom.

Lunds tingsrätt dömer pappan för mord och misshandel. Enligt domstolen är det uppenbart att pappans agerande innebar svårt lidande för pojken och orsakade svår dödsångest hos honom.

Ett mer skyddslöst offer än ett medtaget och sjukt 19 månader gammalt barn är svårt att tänka sig, skriver domstolen, som inte ser några förmildrande omständigheter.

Annons