Kyla och regn på blixtvisit i nästa vecka

Kyla och regn på blixtvisit i nästa vecka

Under den kommande veckan kan det komma en del skurar i hela landet. Arkivbild.

Janerik Henriksson/TT
Efter några dagar med sommarvärme är kyligare väder på väg in över Sverige – men redan till nästa helg kan värmen vara tillbaka.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ett lågtrycksområde utanför Atlanten rör sig mot Sverige och för med sig regnskurar och kallare luft. Måndagen för med sig mestadels varmt väder, med undantag för lokala skurar.

– Skurarna ser dock ut att öka under tisdagen och rör sig österut över hela landet, säger Ulrica Sievert, meteorolog vid SMHI.

För de översvämningsdrabbade kommunerna längs Torne älv är det svårt att säga om de väntade skurarna kommer att förvärra läget.

– Det ser ut att kunna komma lite nederbörd, men vad jag ser på prognoskartorna just nu ser det inte ut att vara några stora mängder, säger Ulrica Sievert.

Den kyliga luften kommer som ett brev på posten efter regnet. Kalluften kommer efter skurarna, och märks främst i de norra delarna av landet. I söder kommer det inte att märkas lika mycket, och precis som i norr är det snabbt övergående.

– Det kanske blir ett par dagar där det blir under 20 grader, men den här kyliga luftmassan är tillfällig. Sedan väntar vi oss att det blir varmare igen framåt nästa helg, säger Ulrica Sievert.

FRÅN FÖRSTASIDAN