Gröna Lund planerar att öppna nästa vecka

Gröna Lund planerar att öppna nästa vecka

En person omkom och nio personer skadades när bergochdalbanan Jetline på Gröna Lund i Stockholm spårade ur på söndagen. Arkivbild.

Stefan Jerrevång/TT
Gröna Lund planerar att öppna parken på nytt i början av nästa vecka efter söndagens dödsolycka, skriver Dagens industri.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi är inte i det absolut akuta skedet längre, men fortfarande ligger hela organisationens fokus på det omedelbara perspektivet, säger Christer Fogelmarck, vd på Gröna Lunds ägare Parks and Resorts, till Di.

Beskedet från början var att parken skulle hålla stängt i minst sju dagar.

– Det var där och då en uppskattning vi gjorde för att skapa utrymme. Vi jobbar fortfarande med inställningen att kunna öppna i början av nästa vecka, säger Fogelmarck.

Han säger att flödet till andra nöjesparker inte har minskat efter söndagens olycka.

– Tvärtom är det i vissa fall fler gäster på andra parker. Det säger ingenting om hur det blir när Gröna Lund öppnar igen, men det säger något om marknaden. Den är så här långt opåverkad av olyckan.

Det var i söndags vid lunchtid som olyckan med bergochdalbanan Jetline inträffade. En kvinna i 30-årsåldern omkom och nio personer fördes till sjukhus.

Statens haverikommission har inlett en utredning om olyckan. Även en åklagarledd polisutredning pågår för att undersöka om något brott har begåtts i samband med olyckan.

FRÅN FÖRSTASIDAN