Fyra tonåringar skadade i knivbråk – två gripna

01 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Fyra tonåringar har skadats i ett bråk vid en skola i Eskilstuna.
Fyra pojkar i 15-årsåldern har skadats vid Munktellarenan i Eskilstuna. Polisen har inlett en förundersökning om försökt till mord och gripit två unga män.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Händelsen inträffade vid lunchtid i samband med en friluftsdag vid Munktellarenan för årskurs nio på Årbyskolan, i vilken uppemot 80 elever deltog. I samband med ett bråk vid arenan skadades fyra elever i 15-årsåldern, och fördes senare till sjukhus med ambulans med oklara skador.

– Det har varit en incident där en kniv varit inblandad och det finns skadade. Mer än så kan jag inte bekräfta, säger Mattias Albers, områdeschef för Arenor och friluftsliv i Eskilstuna.

Enligt Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och ungdomsförvaltningen, var eleverna vid medvetande efter händelsen.

– Det jag vet är att de var kontaktbara. Men jag kan inte bedöma den saken mer än så, det är något för polisen och sjukvården att uttala sig mer om, säger hon.

– Det har varit någon typ av friluftsundervisning, och självklart har många andra elever bevittnat det som hände. Det är så klart en traumatiserande händelse.

Annons

Högstadieskolan Faktoriet, som ligger i närheten av platsen, beslutade att inrymma eleverna för säkerhets skull. Men enligt rektor Jenny Råström var inga av skolans elever inblandade.

– Nej, och nu har vi skickat hem eleverna och sitter och pratar i personalen om hur inrymningen gick, säger hon.

Larmet inkom till polisen vid 12.45 på torsdagen.

Annons