Sparkas från polisen efter dom om ofredande

Sparkas från polisen efter dom om ofredande

En administratör vid polisen skrev nedsättande om sin ex-sambo på sajten Flashback. Nu har hon dömts för ofredande och avskedas av Polismyndigheten.

Johan Nilsson/TT
En administratör vid polisen skrev nedsättande om sin ex-sambo, som jobbar som polis, på sajten Flashback. Nu har hon dömts för ofredande till dagsböter och skyddstillsyn. Dessutom innebär domen att hon avskedas, enligt beslut av Polismyndighetens perso

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En administratör vid polisen skrev nedsättande om sin ex-sambo, som jobbar som polis, på sajten Flashback. Nu har hon dömts för ofredande till dagsböter och skyddstillsyn.

Dessutom innebär domen att hon avskedas, enligt beslut av Polismyndighetens personalansvarsnämnd, skriver tidningen Publikt.

Enligt hovrätten har kvinnan skrivit nedsättande om en man och en av hans anhöriga på Flashback. Där ska hon också ha lagt ut mannens personuppgifter.

Kvinnan har nekat till att det är hon som skrivit inläggen, men både tingsrätt som hovrätt finner att detta är styrkt. Enligt domstolarna har hon utsatt mannen för ett hänsynslöst agerande, med avsikt att kränka.

FRÅN FÖRSTASIDAN