kroppsideal

Ingen tror att hon verkligen är 72 år – avslöjar hemliga knepen

72-åringen Keiko Guest om sitt ungdomliga utseende.

FOTO: Instagram
Keiko får ofta höra att hon ser ut att vara i 20-årsåldern.
En speciell diet och mycket träning är hemligheten bakom 72-åringens unga utseende.

Hur ser egentligen livet ut för en typisk 72-åring? Man jäktar inte, har knappt några måsten, tar en tur till mataffären med sin rullator och sover middag mitt på dagen.

Nja, för Keiko Guest i Atlanta, Georgia, handlar vardagen om någonting annat. Hennes fitness-rutiner har gjort succé på sociala medier och följarna tror ofta att hon är mycket yngre än vad hon verkligen är.

Keiko är nämligen 72, men ser ut att vara 20+. I stället för att brodera eller spela bridge med vännerna gör hon pull-ups eller står på händerna på gymmet.

Eftersom hon varken har några barn (således inga barnbarn) eller någon partner har hon tid att träna och hålla sig i form. Hon brukar alternera mellan gymnastik, dans, ballett och styrketräning, och lägger cirka 2-3 timmar i veckan på varje aktivitet.

Keiko i 30-årsåldern.

Så här såg Keiko ut när hon var i 30-årsåldern.

FOTO: Instagram

– Det är inte för att jag är fåfäng som jag väljer att visa upp min kropp, det är för att jag mår så bra och tränar så hårt. Folk säger att jag ser toppen ut för att vara i min ålder, men det är inga män som kommer fram till mig eftersom jag undviker att gå ut på krogen, säger hon enligt Metro.

Två hemligheter bakom utseendet

På sitt TikTok-konto, där hon har 500 000 följare, delar hon med sig av sina tips på hur man håller sig i form även när man är över 70 år. Keikos två hemligheter är att hon äter en växtbaserad kost och undviker helt alkohol. Hon äter gärna oprocessad mat och råkost, men adderar gärna skaldjur och mjölkprodukter ibland.

– Jag försöker äta råkost varje dag, men allt handlar egentligen om att äta med måtta.

– Jag behöver ingen man för att göra mig lycklig. Jag fokuserar på mig och min hälsa. Att vara frisk och vältränad har varit en prioritet för mig sedan jag var 30, och det kommer vara det framöver också.

Keiko avslöjar för Metro att hon gjorde ett ansiktslyft när hon var i 50-årsåldern. Hon har dessutom gjort ett par Botox-ingrepp. Kroppen är däremot ett resultat av träningen och kosten.

Keiko dansar flera timmar i veckan

Ett av Keikos stora intressen är dans. Hon ägnar sig ett par timmar i veckan åt aktiviteten.

FOTO: Instagram

”Ät en hamburgare”

På TikTok har Keiko många kommenterat hennes utseende.

Jag ser inte så där bra ut och jag är 35”, skriver en följare.

Tjejen, du är inte 72! Snarare 22”, kommenterar en annan.

Men tyvärr är det en del människor som skriver elaka saker till henne också.

Ät en hamburgare!

Du ser bra ut för din ålder, men snälla... Sluta använda kläder som 16-åringar har, det ser bara dumt ut”.

Keiko tar det hela med ro. Hon slår tillbaka mot sina nättroll.

– Olyckligtvis får jag en del hat från folk som tydligen måste uttrycka sitt ogillande av mig. Jag tror att det handlar om avundsjuka och ålderism, säger hon.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN