Henrik Lundqvists nya mångmiljardsatsning – efter beslutet med frun

Therese Andersson och Henrik Lundqvist

Efter den emotionella ceremonin lämnar Henrik Lundqvist New York.
I stället ska han fokusera på fysisk och mental hälsa.
– Det blir gigantiskt det här, säger han till Aftonbladet.
Supporterfirandet slutar i platt fall
0:28

Efter reklamen: Supporterfirandet slutar i platt fall

(0:28)

Slå på ljud

Han var kung på Manhattan. I Madison Square Garden skrek supportrarna sig hesa när de skanderade hans namn. För New York-borna var han ”King Henrik”. När tröjan hissades tidigare i år var inte ett öga torrt. Kungen hade abdikerat.

Hustrun Therese Andersson, barnen Charlise Lundqvist och Juli Lundqvist, och tvillingbrodern Joel Lundqvist fick bevittna hur tusentals personer bildade ett öronbedövande vrål och hyllade den stora målvaktsikonen. Efter det beslutade han sig för att fira ordentligt med familjen.

– Jag är lite överväldigad, men så lycklig. Nu ska vi fira natten lång, sa Henrik Lundqvist till Aftonbladet efter ceremonin.

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist ute på shoppingrunda med hustrun Therese Andersson och barnen Charlise Lundqvist och Juli Lundqvist.

ARIS / BACKGRID US / TT

”Det blir gigantiskt det här”

Efter hockeykarriären har Henrik Lundqvist haft fullt upp. Han har varit expert i OS och New York Rangers tv-sändningar. Han är dessutom delaktig i miljardsatsningen Goco Active, som fokuserar på den svenska folkhälsan.

Byggföretag samarbetar med forskningsinstitut för att bygga det nya jätteområdet i Mölndal. Henrik Lundqvist har gått in med mycket pengar i projektet och agerar även ambassadör för satsningen.

– Det blir gigantiskt det här. Jag hade väl en aning när jag pratade med dem för något år sedan om var det skulle ta vägen. Men ändå jäkligt kul att se, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

Therese Andersson och Henrik Lundqvist

Therese Andersson och Henrik Lundqvist.

Charles Sykes
Henrik och Emma Zetterberg säljer enorma lyxvillan – galna prislappen

Henrik Lundqvist om allvarliga riskerna

Han har också varit högst delaktig i designen av byggnaden och samarbetat med en arkitektfirma i New York. När bygget är färdigt kommer forskning inom 50 olika områden bedrivas på stället.

Olämpliga levnadsvanor har gjort att den svenska folkhälsan försämrats de senaste åren. Enligt Agneta Holmäng, professor i laborativ medicin och dekan på Sahlgrenska Akademin, lider hälften av svenskar av övervikt och risken för exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar har ökat.

– Det har inte undgått någon, framför allt den mentala biten också. Det går ju hand i hand och det är jätteviktigt för mig också. Den mentala biten, hur man mår. Det är viktigt för att ens kunna börja träna, för det blir ett moment 22 ibland. För att gå och träna behöver du energi, och för att ha energi så behöver du gå och träna. Så mycket börjar ju med hur vi tänker, säger Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist storsatsar i Sverige.

USA TODAY Network

Foto: ARIS / BACKGRID US / TT, Charles Sykes, USA TODAY Network

SENASTE NYTT!