Han överlevde 2 flygkrascher men förlorade sin familj – har fått barn

Austin Hatch med frun Abby och sonen Hudson. Till höger har han Hudson på axlarna.

FOTO: Facebook/Twitter
Austin Hatch överlevde mirakulöst två flygplanskrascher där han förlorade hela sin familj.
Nu har han blivit pappa tillsammans med sin stora kärlek Abby.
– Det måste ha varit något syfte med det, säger han till tidningen People.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Flygplan kraschar in i bro – bilkameran fångar ögonblicket
0:23

Efter reklamen: Flygplan kraschar in i bro – bilkameran fångar ögonblicket

(0:23)

Slå på ljud

Att krascha med ett flygplan är nog mångas stora mardröm. Chansen att överleva en flygkrasch är förvånande nog ändå 90 procent enligt Europeiska transportsäkerhetsrådet (ETSC). Men chansen att överleva två flygkrascher är förbluffande en på 11 kvadrilljoner (24 nollor) och 560 biljoner (12 nollor)!

Att överleva två flygkrascher är just vad amerikanska Austin Hatch, 28, har gjort. Första gången var 2003 när Austin bara var 8 år. Då kraschade ett litet enmotorigt flygplan med hela Austins familj ombord in i en stolpe i Indiana i nordöstra USA. Austin förlorade då sin mamma Julie, 38, och syskonen Lindsay, 11, och Ian, 5.

Austin och hans pappa överlevde första kraschen

Det var bara Austin och hans pappa Stephen som överlevde mirakulöst.

– Det var en förödande tragedi, en förödande förlust. Min pappa och jag gjorde vårt bästa för att kämpa på mitt i det hela. Men det är inget man kommer över helt. Man anpassar sig bara till det nya normala. Jag följde min pappa i det, säger Austin.

Höll på att dö i andra kraschen

Åtta år senare var den hemska olyckan framme igen. Då kraschade Austin med pappa Stephen, 46, och styvmor Kim, 44, in i ett garage i Charlevoix i Michigan i nordöstra USA. Denna gången var det bara Austin som överlevde kraschen. Han hade därmed förlorat hela sin familj bara 16 år gammal.

Austin skadades allvarligt i kraschen och punkterade ena lungan och bröt nyckelbenen. Han fick även en hjärnskada och fick försättas i koma i två månader för att behandla skadan.

Fick lära sig att gå och prata igen

Men Austin kämpade och överlevde otroligt nog även sin andra flygkrasch. Han var dock tvungen att lära sig att gå, prata och äta igen. Detta samtidigt som han kämpade med förlusten av hela sin familj.

– Chansen att överleva två flygolyckor är 1 på 11 kvadrilljoner och 560 biljoner. Jag borde inte ha överlevt, men det gjorde jag, så det måste ha varit något syfte med det, säger han.

Austin tillsammans med lille sonen Hudson på axlarna.

Austin tillsammans med lille sonen Hudson.

FOTO: Twitter

Har själv blivit pappa – tar vara på varje dag

Därför har Austin skapat föreläsningen Overcome It där han föreläser om att nå sina mål hos bland annat skolor, kyrkor, organisationer och företag.

Nu har han själv blivit pappa för första gången tillsammans med sin stora kärlek Abby. I höstas välkomnade de sonen Hudson till världen. Och ingen tar vara på varje dag lika mycket som Austin och hans familj eftersom de vet att allt bara kan ryckas ifrån en när som helst.

– Det handlar om att vara en fantastisk man till min fru, som är en otrolig mamma, och att dela lärdomarna från min pappa med vår son och framtida generationer. Jag tror inte att tankesättet nödvändigtvis beror på vad jag har förlorat, men det kanske har gett mig en ännu större uppskattning för den kvinna hon är, säger Austin om Abby.

FOTO: Facebook/Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN