Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har separerat

Breaking

Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har separerat – efter ett långt äktenskap på drygt sju år tillsammans.
Nu berättar Roberta om anledningen bakom.

1:15

Efter reklamen: Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresa

(1:15)

Slå på ljud

Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 56, och Roberta Alenius, 44, har valt att gå skilda vägar, detta rapporterar Expressen.

Fredrik och Roberta träffades för många år sedan. Han var då statsminister och hon var hans presschef. De var med andra ord arbetskamrater och kärleken blomstrade mellan paret – i februari 2015 bekräftades det att de var ett par. Tillsammans fick de dottern Alessia, 5.

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har separerat

Fredrik Reinfeldt har tidigare berättat för Expressen om relationen till Roberta.

Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna”, skrev den tidigare statsministern då i ett sms.

Paret har tidigare bott i drygt sju år tillsammans i Vasastan i Stockholm, men de ska inte ha bott tillsammans de senaste månaderna.

Nu bekräftar Roberta att paret har valt att separera i ett mejl till Expressen.

Det stämmer att vi separerat. Vi började som goda vänner, har alltid varit det och kommit fram till att det är det vi ska fortsätta vara”, skriver hon.

Lasse Berghagens nya sjukdomsbesked: ”En snyting”

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!