Därför vägrar nyblivna mamman att tvätta sin bebis – hårda kritiken

Shahnta Hoare

Nyblivna mamman Shahnta Hoare vägrar tvätta sitt barn.
Nu får hon hård kritik.
”Hur kan detta vara okej?” skriver en person.
0:28

Efter reklamen: 3-årige Albies kärleksförklaring till sin syster

(0:28)

Slå på ljud

Vad som händer i kroppen under en graviditet har fascinerat många. Hur man ska tänka och agera när barnet väl är ute skiljer sig från fall till fall. Många har egna teorier vad som är bäst för deras barn.

Några anser till exempel att fostertalget, det krämliknande fettlager som täcker fostrets hud, inte ska tvättas av. Läkaren Harvey Karp är av uppfattningen att den värmer huden, stärker immunförsvaret och förhindrar risken för infektioner.

”Rengjordes inte på över en månad”

När Shahnta Hoare födde sitt första barn, var läkarna snabbt framme för att tvätta bort fostertalget. Samma sak hände när hon några år senare födde tvillingar, och hon upplevde det som att hon inte haft någon chans att säga emot.

Så när hon blev gravid med sitt fjärde barn lovade hon sig själv att det aldrig skulle hända igen. Hon var av den bestämda uppfattningen att fostertalget var något naturligt som försvinner av sig självt.

Ozzy rengjordes inte på över en månad. Vad du ser i klippet stannade kvar så länge att det till slut gled av, säger Shahnta Hoare i ett Tiktok-klipp som nu blivit viralt.

Ärliga orden om ”fuktkrämen”

Shahnta Hoare säger att det krämliknande fettlagret är ”superåterfuktande” och att det känns lite oljigt att hålla i sonen Ozzy.

– Han hade det i nacken, i öronen, fingrarna, tårna. Det är kanon. Jag fattar om några kanske tycker att det låter äckligt, men när det kommer till ditt egna barn känns det bara hur bra som helst, säger hon.

Hårda kritiken: ”Hur kan detta vara okej?”

Ozzy är nu över en månad gammal och har fortfarande inte fått sitt första barn. Shahnta Hoare säger att det kommer dröja flera veckor innan hon introducerar honom för en balja med vatten.

I kommentarsfältet är det många som är upprörda och flera kritiserar hennes beslut att inte tvätta sitt nyfödda barn.

”Jag kan inte tänka mig något värre”, skriver en person enligt Daily Mail.

”Varför? Hur kan detta vara okej mot en nyfödd?” skriver en annan.

Hyllas av flera: ”Helt övertygad”

Några är även positiva beslutet och tycker det är modigt av Shahnta att gå en annan väg. Flera personer har dessutom tagit samma beslut med sina barn.

”Jag är helt övertygad om att detta gjort så att mina barn inte har några hudproblem”, skriver en person.

”Ja! Jag önskar att fler mödrar gjorde samma sak. Detta är den bästa fuktkrämen någonsin. Jag brukar även smeta lite på mina händer och ansikte”, skriver en annan.

Världshälsoorganisationen WHO uppmuntrar också att man ska lämna kvar fostertalget på bebisen – men då inte mer än i 24 timmar, enligt Daily Mail.

Foto: Tiktok, Instagram

SENASTE NYTT!