Fembarnsmamman handlar bara en gång i halvåret – galna matbudgeten

Tabitha

Fembarnsmamman Tabitha mathandlar som om det inte fanns någon morgondag.
Krubbet ska räcka i över ett halvår och kostar familjen tusentals kronor.
– Verkligen så värt det, säger hon.
0:33

Efter reklamen: Tog den sista biffen vid buffén – enormt slagsmål bryter ut

(0:33)

Tabitha från Michigan, USA, vet inte vad ett snabbesök i mataffären innebär. Frågan är om Tabitha ens vet vad storhandla betyder. Hon jobbar lite annorlunda och superhandlar i stället en gång i halvåret.

Ledigt och målmedvetet vandrar hon runt bland frysdiskar, charkprodukter, grönsaker, hygienprodukter och allt annat som finns i en mataffär. Matstrategin är A och O – inköpslistan ska täcka och räcka åtta månader framåt.

– Vi är en familj på sju personer och jag har fem barn. Detta är vad som funkar för oss. De flesta kanske inte skulle gilla att handla så här mycket på en gång, men det är vad som passar vår familj, säger Tabitha i ett klipp på Youtube.

Tabitha

Fembarnsmamman Tabitha driver youtubekanalen ”This Mama's House” där hon bland annat visar hur man lagar mat till en stor familj.

Youtube

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Kommer säkert vara natt när vi är klara”

I Tabithas drömvärld räcker maten i ett halvår. Hon och maken lämnar inget åt slumpen. I matvagnen sular de ner sex stora burkar olivolja, en årsförbrukning ris, 20 paket smör, 10 dussin ägg, 22 pastapaket, 95 chipspåsar, 24 kycklingbröst och köttfärsås till 15 portioner.

Hur fembarnsmamman bär sig åt med alla matkassar är oklart. Lika oklart är det hur utbränd personen i kassan blir av att scanna alla varor som Tabitha och maken slänger upp på rullbandet.

– Costco-handlingen (amerikansk varuhuskedja reds anm.) pågår en hel dag. Vi drar dit direkt när de öppnar klockan 10 och nu är klockan 16.00 och handlingen pågår fortfarande. Det kommer säkert vara natt när vi är klara med att lägga undan allt, säger Tabitha.

Tabithas matköp

Tabitha och makens matinköp ska räcka i över åtta månader.

Youtube
Coops vändning efter ökade priset på mat – öppnar nya butiker

Så mycket kostar superhandlandet

Det stora skafferiet i garaget räcker inte till och familjen tvingas använda både hall och badrum för att få plats med all mat i hemmet.

En superhandling landar på cirka 35 000 kronor och för en fembarnsmamma som Tabitha är det kanon att kunna undvara en dag för superhandling för att sedan fokusera på annat.

– Vi är så tacksamma att kunna köpa all den här maten och föda hela vår familj i flera månader framåt. Det är verkligen så värt det, även om det tar hela dagen, säger Tabitha.

Tabithas heta sås

Tabitha visar upp en stark sås som hon och familjen älskar. De äter gärna såsen till tacos.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Dyrare i matbutikerna efter nyår – här är anledningen

LÄS OCKSÅ: Ikea höjer sina priser – så dyrt blir det för dig

Foto: Youtube

SENASTE NYTT!