Här är färgerna på snoret som avslöjar din hälsa

26 mar, 2023 
Det betyder snorets färg – läkaren avslöjar
Alla människor lider av en rinnande näsa ibland.
Nu berättar läkaren att färgen på snoret avslöjar ditt hälsotillstånd.
– Var uppmärksam, säger Dr. Raj Sindwani.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karusellen går sönder – kraschar i marken
Karusellen går sönder – kraschar i marken

Dr. Raj Sindwani är öron-näsa-hals-specialist från Cleveland och han berättar att du enkelt kan upptäcka ditt hälsotillstånd bara genom att titta på färgen på ditt snor.

Det kan vara allt ifrån allergier till infektioner – här är vad du ska hålla koll på:

Genomskinligt snor

I de flesta fall beror det på en blandning av salter, vatten, proteiner och antikroppar som vanligtvis rinner tillbaka ner i halsen för att lösas upp i magen. Det kan uppstå trots att du är fullt frisk.

Vitt snor

Det är ofta en indikation på en infektion eller förkylning. Vävnadsinflammation resulterar i ett långsamma flöde av snor som uppvisar en tjockare och grumligare konsistens.

Gult snor

Ett tecken på att en förkylning eller någon annan infektion är på väg att förvärras. Vita blodkroppar orsakar den gula nyansen när de bekämpar en infektion.

Grönt snor

Det beror ofta på att döda vita blodkroppar förtjockar snoret. Det kan vara en bakteriell infektion eller bihåleinflammation som måste behandlas med antibiotika. Fler än tio dagar med grönt snor rekommenderas att uppsöka vård.

Annons

Rosa eller rött snor

Det beror på att näsvävnaden har brutits i näsan. I vissa fall kan det bero på torrhet eller irritation, men det kan också bero på betydligt allvarligare saker. Om det är helt rött handlar det förstås näsblod vilket kan bero på många orsaker.

Svart snor

Det kan bero på att du andats in skräp eller smuts, eller lider av en svampinfektion.

FOTO: TT/ARKIV

Annons