Elin Kjos, 35, om att berätta för familjen om obotliga cancern

Elin Kjos och Elin tillsammans med sin tvillingsyster Ida Kjos.

FOTO: Instagram
Träningsinfluencern Elin Kjos, 35, fick bara tre till sex månader kvar att leva.
Det var tre år sedan och hon berättar nu om det svåraste med den obotliga diagnosen.
– Det var helt fruktansvärt, säger hon i Renées Brygga i TV4.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

Träningsprofilen och influencern Elin Kjos, 35, gick med slemhosta i drygt ett år. Hon sökte vård och fick bland annat astmamedicin utskrivet men hon blev inte bättre.

Plötsligt fick hon mardrömsbeskedet: Hon hade obotlig lungcancer.

– Det var helt fruktansvärt. Jag minns fortfarande när jag satt inne hos läkaren och fick beskedet. Jag förstod inte vad han menade. Jag sa: ”ni måste ju ha ett botemedel”, säger Elin Kjos i Renées Brygga i TV4.

Elin Kjos tillsammans med tvillingsystern ida Kjos.

Elin Kjos tillsammans med tvillingsystern ida Kjos.

Instagram

Elin Kjos om att berätta för familjen

Det värsta var dock inte att själv ta emot skräckbeskedet. Utan att hon visste att hon måste berätta det för sin familj, sin tvillingsyster Ida och mamma och mamma Liv och pappa Fredrik Kjos.

Elin Kjos mamma Liv och pappa Fredrik Kjos.

Elin Kjos mamma Liv och pappa Fredrik Kjos.

FOTO: Instagram

– Jag måste ringa till min familj och säga att jag har obotlig cancer. Det var nästan...det var fruktansvärt på alla sätt, säger hon i programmet.

Nyligen var Elin Kjos med i Nyhetsmorgon i TV4 tillsammans med tvillingsystern Ida och berättade då om det viktiga stödet från familjen under den svåra tiden.

Elin Kjos tillsammans med sin mamma Liv Kjos.

Elin Kjos tillsammans med sin mamma Liv Kjos.

FOTO: Instagram

– Nu till exempel de senaste månaderna när jag har varit sängliggande har det varit mer tufft att hålla humöret uppe. Ni har bemött det, ni har inte pressat mig eller pushat, ni har bara gett kärlek och det är det jag har behövt, sa Elin Kjos då.

Så mår Elin Kjos i dag

35-åringen har testat flera alternativa behandlingar mot sin cancer och har nyligen genomgått så kallad hypotermibehandling. Det går ut på att man höjer temperaturen i kroppen och simulerar feber för att ta död på cancercellerna. Hon har därmed haft ständig feber i 11 veckor och hon har tvingats vara helt sängliggande. Men nu mår hon dock bättre igen meddelar träningsprofilen på Instagram.

”Idag har jag varit feberfri i fyra dagar, jag hade energi nog till att gå en promenad i underbart vårväder. Jag åt en fantastisk god lunch med matlust och min läkare ringde även för att meddela att min röntgen på hjärnan inte visade några besökare där. Livet alltså”, skriver hon.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN