Kindred öppnar för bolagsaffär

Kindred öppnar för bolagsaffär

Speloperatören Kindred erbjuder bland annat spel på fotbollsmatcher.

Adam Ihse/TT
Speloperatören Kindred öppnar för ett samgående eller försäljning. I samband med bolaget släpper nya delårssiffror meddelas också att det inleder en översyn av strategiska alternativ.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Som ett led i denna process kommer styrelsen att beakta samtliga potentiella alternativ som kan leverera värde för bolagets aktieägare. Sådana alternativ kan inkludera ett samgående eller en försäljning av bolaget (hela eller delar därav) eller andra strategiska transaktioner", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Kindred har omgärdats av rykten en längre tid efter att en av storägarna, amerikanska aktivitstfonden Corvex Management, ökat sitt innehav och meddelat att man vill att Kindred utvärderar en försäljning alternativt en sammanslagning.

En liknande process skedde 2022 med konkurrenten Leovegas som köptes upp av amerikanska hotell- och kasinojätten MGM Resorts.

Kindred skriver samtidigt att man inte har någon tidsplan för själva slutförandet av översynen.

Intäkterna ökade samtidigt under perioden januari–mars till 306 miljoner pund jämfört med 246 miljoner pund.

Antalet aktiva kunder ökade samtidigt med 18 procent. Exklusive den nederländska marknaden där bolaget gjort comeback så är ökningen 3 procent jämfört med samma period föregående år.

FRÅN FÖRSTASIDAN