Embracer tar in två miljarder i nyemission

Embracer tar in två miljarder i nyemission

Svenska spelkoncernen Embracer genomför en riktad nyemission. Arkivbild.

Jessica Gow/TT
Krisande Embracer ska genomföra en riktad nyemission om cirka 2 miljarder kronor genom nya B-aktier, meddelar spelkoncernen i ett pressmeddelande.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nettoskuldsättningsmålet uppdateras till 8 miljarder kronor, en skärpning av målet på 10 miljarder vid utgången av räkenskapsåret 2023/2024 som angavs i juni.

Bolaget meddelade att de avser att genomföra nyemissionen, som riktar sig till svenska och institutionella investerare, vid Stockholmsbörsens stängning.

Embracer skriver i pressmeddelandet att de anlitat Goldman Sachs Bank Europe SE, Nordea, SEB och Swedbank "för att undersöka förutsättningarna för att genomföra nyemissionen genom ett accelererat bookbuilding-förfarande". Teckningskursen kommer att bestämmas innan Stockholmsbörsen öppnar på torsdagsmorgonen.

Den tidigare så framgångsrika spelkoncernen har drabbats av en rad motgångar under året. En av de största smällarna var när en icke namngiven aktör drog sig ur ett planerat mångmiljardsamarbete i maj. Det stora sparpaket som Embracer därefter lanserade i juni innebar bland annat att flera studior lades ned och att pågående utvecklingsprojekt stoppades.

Aktien har sedan årsskiftet backat över 60 procent.

FRÅN FÖRSTASIDAN