Efter domen – nu ska Leif R Carlsson kastas ut från Villa Kassman

Bråket om Villa Kassman fortsätter. Och Leif Runo Carlsson säger att han vägrar flytta – någon har förfalskat hans namnteckning på domstolens handlingar.

FOTO: Björn Lindahl / Aftonbladet, ANNA-LENA MATTSSON / DN

Rubrikerna om hur en tidigare hockeyspelare ockuperat kråkslottet Villa Kassman utanför Lidingö har skapat rabalder i media.
Nu har domstolen sagt sitt.
Leif R Carlsson ska ut – omedelbart.

Villa Kassman tronar värdigt från sin höjd på ön Storholmen, strax utanför Lidingö. Men villan har onekligen sett bättre dagar och är i stort behov av renovering.

I slutet av mars i år såldes huset av förre ägaren Nils Andersson för 22 miljoner. Köparen Tobias Appelö, 40, är en pigg entreprenör som vill ge tillbaka slottet sin forna glans och är beredd att lägga stora summor på projektet. Men en oväntad inneboende satte raskt käppar i hjulet för de planerna.

Villa Kassman bygdes om till en ståtlig herrgård av bankir Kassman 1917. Men sedan 30-talet har villan kommit att förfalla mer och mer för varje år.

Villa Kassman bygdes om till en ståtlig herrgård av bankir Kassman 1917. Men sedan 30-talet har villan kommit att förfalla mer och mer för varje år.

FOTO: Sven Lindwall / Expressen

Leif R Carlsson vägrade flytta från Villa Kassman

Den blev något av en riksangelägenhet när det visade sig att den förre hockeyspelaren Leif R Carlsson, 64, olovligt flyttat in i villan och vägrade flytta sig en tum.

Han menade att han ägt hälften av kåken sedan 1997 då han och Nils Andersson köpte den, men att hans tidigare kompanjon nu sålt villan utan lov. Han säger själv att han bott i slottet i över 23 år.

Hänt har tidigare rapporterar om Villa Kassmans långa historia, turerna kring köpet och den forna ägarduons planer för huset.

Sålde sin del redan 2005

Problemet för Leif R Carlsson är att han redan 2005 sålde sin andel i kråkslottet till kompanjonen. Dessutom har han inte betalat ett öre i hyra till Nils Andersson och något hyreskontrakt finns överhuvudtaget inte. Men hockeyspelaren stod på sig.

Leif Runo Carlsson säger att han ägt slottet sedan 1997 och bott där i 23 år.

Leif Runo Carlsson säger att han ägt slottet sedan 1997 och bott där i 23 år.

FOTO: Sven Lindwall / Expressen

I somras försökte den nya ägaren av slottet få kronofogden att avhysa den olovliga hyresgästen. Tobias Appelö fick nej på sin begäran och Leif R Carlsson bodde således kvar. Han fick tre månader på sig att flytta, skriver Expressens Dina Pengar.

Nu står både Tobias Appelö och Leif Runo Carlsson skrivna på adressen Slottstigen 2 på Storholmen.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

”Sudden death och straffar”

Det blev en liten seger för Leif, men Kronofogden sa ingenting om ägarförhållandet.

Appelö överklagade beslutet och drog vidare ärendet till tingsrätten. När Leif R Carlsson skulle förklara läget för SVT Nyheter Stockholm tog han till hockeytermer. Han var säker på att en lång och utdragen process väntade.

– Det är två perioder kvar, och sen är det sudden death och det är straffar. Det är mycket som kan hända, sa han till SVT.

Men han fick fel.

I tisdags meddelade tingsrätten, via en så kallad tredskodom, att Leif Runo Carlsson omedelbart måste flytta ut från Villa Kassman, rapporterar Piteå-tidningen.

Dessutom ska han betala nära 100 000 kronor för motparten Tobias Appelös rättegångskostnader.

”Inte jag som skrivit under”

Nu påstår Leif R Carlsson att han utsatts för urkundsförfalskning.

– Hur kan det här ha kunnat hända? Jag visste inte att jag blivit delgiven. När jag fick handlingarna och tittade på underskriften såg jag att det inte var jag som skrivit under. Den är falsk. Det är urkundsförfalskning och jag tycker det är ganska allvarligt. Jag har i alla fall inte skrivit den handling som har kommit in till tingsrätten, säger Carlsson, som lägger till att han kommer kräva omprövning på beslutet.

Trots domen tänker inte hockeyspelaren Leif Runo Carlsson ge sig. Han påstår att någon förfalskat hans underskrift.

Trots domen tänker inte hockeyspelaren Leif Runo Carlsson ge sig. Han påstår att någon förfalskat hans underskrift.

FOTO: Stefan Mattsson / Aftonbladet

”Om han inte flyttar kommer polisen ta ut honom”

Men slottsägaren Tobias Appelö är nöjd.

– Det är som det ska vara. Det kanske finns hopp för Sveriges rättssamhälle ändå. Han kan ta sitt pick och pack och dra därifrån. Om han inte flyttar självmant så kommer polisen att ta ut honom, säger han till PT.

LÄS OCKSÅ: Duons hemliga plan för slottet Villa Kassman på Storholmen

LÄS OCKSÅ: Frun och barnens sorg efter hockeyspelaren Jimmy, 31, död

FOTO: Sven Lindwall / Expressen / TT, Stefan Mattsson / Aftonbladet / TT, Björn Lindahl / Aftonbladet, ANNA-LENA MATTSSON / DN / TT