snackas om i sverige

Efter attacken på Carola Häggkvist – nu går Ebba Busch ut till hennes försvar

Efter attacken på Carola Häggkvist – nu går Ebba Busch ut till hennes försvar

Foto: TT/Arkiv
Ebba Bush backar Carola – efter att schlagerdrottningen hamnat rejält i blåsvädret.
– Kan inte både Carola och Jesus få lov att stå över partipolitiken? säger partiledaren och ministern till Svenska Dagbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Buschs gnabb med Magdalena Andersson
0:35

Efter reklamen: Ebba Buschs gnabb med Magdalena Andersson

(0:35)

Slå på ljud

Under påskhelgen hamnade schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 56, rejält i blåsvädret. Anledningen?

I en intervju med Svenska Dagbladet gjorde Carola Häggkvist flera uttalanden som många uppfattade som främlingsfientliga. I intervjun berättar stjärnan att hon var ”förtvivlad över utvecklingen” i Sverige.

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga Den blomstertid på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger Carola och syftar på skjutningarna.

Ett uttalande som minst sagt inte passerade obemärkt förbi, vilket Hänt Nyheter tidigare har rapporterat om.

Alex Schulman gick till attack: ”Naiv”

I en krönika i Dagens Nyheter gick adelsmannen Alex Schulman till attack mot folkkära Carola Häggkvist. I krönikan jämför Schulman schlagerdrottningen med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

”Carola har ibland varit naiv men alltid haft hjärtat på rätt ställe. Nu är hon med och normaliserar främlingsfientlighet”, skriver Schulman bland annat.

Får oväntad stöd – av regeringen

Men nu har Carola Häggkvist fått oväntat stöd!

Energi- och näringsminister Ebba Busch har nämligen ridit ut till hennes försvar. På frågan om ministern delar schlagerdrottningens syn på utvecklingen svarar ministern såhär:

– Jag skulle vilja kommentera det så här: Kan inte både Carola och Jesus få lov att stå över partipolitiken? Vissa saker behöver inte tryckas in i ett partipolitiskt sammanhang. Musik behöver inte nödvändigtvis göra det, och tron på Gud behöver definitivt inte göra det heller.

Foto: Fredrik Sandberg/TT,

FRÅN FÖRSTASIDAN