Duplantis pappas krav – efter flickvännen Desirés chock efter rekordet

Duplantis pappans krav – efter flickvännen Desirés chock efter rekordet

22-åriga Armand Duplantis har gjort det igen.
Under söndagen tog han både VM-guld och slog nytt världsrekord – inför den chockade flickvännen Desiré Inglander.
Och direkt efter succén kom den svenska stjärnans pappa med ett oväntat utspel.
– Jag vet att han kan hoppa 6,30, säger pappan enligt Sportbibeln.
0:29

Efter reklamen: Levengoods sextips till Armand Duplantis

(0:29)

Den svenska stavhoppsstjärnan Armand Duplantis, 22, har verkligen medvind just nu. För två år sedan slog han sitt första världsrekord när han hoppade 6,17 meter. Och i helgen för var dags för 22-åringen att slå ett nytt världsrekord under inomhus-VM i Belgrad, för fjärde gången i sin relativt korta karriär.

Efter att han med lätthet vann sitt första VM-guld, gick Armand Duplantis för att slå sitt egna världsrekord 6,19. Under stjärnans två första försök åkte ribban till marken. Men plötsligt under det tredje och sista försöket fick 22-åringen till det perfekta hoppet och slog sitt egna världsrekord när han hoppade 6,20.

Flickvännen Desiré Inglanders chock: ”Vem är du?”

Glädjen var total för 22-åringen som brast ut i ett rejält segervrål. Sedan sprang han bort till läktaren för att fira med sin flickvän Desiré Inglander, 20, och familjen.

Det är andra gången som Desiré Inglander får se pojkvännen slå världsrekord och hon kunde inte hålla tillbaka glädjen.

– Jag fattar ingenting, det är andra gången jag får se det här. Varje gång är lika chockerande. Han är helt otrolig, säger hon till Expressen och forsätter:

– Nu är jag mer så här, vem är du? Hur klarar man allt det här, med all press han har också. Det är så inspirerande, han kan göra vad som helst.

Mammans partytrick med gravidmagen ”Trodde att alla kunde det”

Se klippet här!

Pappans plötsliga utspel om Armand Duplantis framtid

En annan som var överlycklig över rekordet var Armand Duplantis pappa och tränare, Greg Duplantis. Han är nämligen den enda i familjen som inte ha fått bevittna sonen ta världsrekord.

Men pappa Greg Duplantis tror inte att sonen nått sin maxgräns ännu. Och mitt i glädjeyran kom han med ett plötsligt utspel om sonens potential.

– Det finns naturligtvis en gräns men jag VET att han kan hoppa 6,30. Kanske till och med 6,40, säger han enligt Sportbibeln.

Enligt Greg Duplantis har sonen framtiden för sig, med tanke på att han endast är 22 år gammal.

– Jag anser att du kan utvecklas fysiskt och tekniskt tills du är 30. Lära dig nya saker, slipa på detaljer och ständigt blir bättre. Sedan kan du bibehålla det flera år till. Själv var jag som bäst när jag var 34, säger han enligt Sportbibeln.

LÄS OCKSÅ: Tv-profilens oro för Duplantis flickvän: ”Du vill inte”

LÄS OCKSÅ: Magdalena Forsbergs miljoner – okända lyxlivet med maken efter succén

FOTO: Adam Warzawa/Anke Waelischmiller/Sven Simon

SENASTE NYTT!