TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Donald Trump rasande på frun efter valet: ”Inte hennes bästa beslut”

10 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-8773938?imageId=8773938&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Daniel Sörensen
Donald Trumps fru Melania får sig en känga efter rådet till mannen
Det amerikanska mellanårsvalet går inte exakt som Donald Trump vill att det ska göra.
Efter att ha backat ”fel” republikan i delstaten Pennsylvania rasar han nu mot frun Melania eftersom det var hon som rådde honom till det.
Annons
Ulf Kristersson om ”Turkiets oro för terroristorganisationer”Brand logo
Ulf Kristersson om ”Turkiets oro för terroristorganisationer”

Pennsylvania sågs som en nyckelstat i mellanårsvalet, så mångas blickar riktades dit när den på förhand jämna bataljen mellan demokraten John Fetterman och den kända tv-läkaren Mehmet Oz, ”Doktor Oz”, skulle avgöras. Segraren skulle få en plats i senaten.

Under onsdagsmorgonen tvingades den 62-årige republikanen erkänna sig besegrad. Det var ett hårt slag för hela partiet.

En som stöttat Oz hela vägen är den före detta presidenten Donald Trump, 76.

– Allt handlar om att vinna val för att stoppa den radikala vänsterns galningar från att förstöra vårt land. Jag har känt Dr Oz i många år, såsom många andra, även om det bara varit genom hans framgångsrika tv-show. Han har levt med oss genom skärmen och alltid varit populär, respekterad och smart, sa Trump enligt NPR redan i april.

TV-läkaren Mehmet Oz med sin familj under senatorsvalet i Philadelphia.
TV-läkaren Mehmet Oz med sin familj under senatorsvalet i Philadelphia.

Eftersom tv-läkaren Oz förlorade slaget om Pennsylvania, något som Trump inte såg komma på förhand, är ex-presidenten nu rasande. New York Times-reportern Maggie Haberman, en person som sägs ha god insyn i Trumps omgivning, ska han ha blivit övertalad av flera personer att förlita sig på Oz, bland annat hans fru Melania Trump.

Annons

Trump är helt klart rasande den här morgonen, framför allt gällande Mehmet Oz, och han skyller på alla som rådde honom att backa Oz – inklusive hans fru, och beskriver det som inte hennes bästa beslut, enligt personer nära honom”, skriver hon på Twitter.

Trump: ”Det är fake news att jag är arg”

Enligt NBC ska det länge ha varit känt att Melania Trump är en stor beundrare av Mehmet Oz. En toppolitiker inom Republikanerna ska ha sagt följande till nyhetskanalen:

– Landets första dam har låtit presidenten veta att hon gillar Dr. Oz. Och det spelar roll.

Fox News uppger att Donald Trump själv gått ut och bemött Habermans uttalande genom att säga att ”det är fake news att jag är arg”. Samtidigt uppger tv-kanalen att hans förväntade tal om en framtida presidentkandidatur kan skjutas upp på grund av att valresultatet från mellanårsvalet dröjer efter ett omval i staten Georgia. Han har själv bekräftat att han har stora nyheter på gång, men troligtvis kommer han inte att avslöja dem nu på tisdag vilket man tidigare trodde.

FOTO: Eva Marie Uzcategui/AFP/TT, Hannah Beier/Reuters/TT

Annons