livet med barn

De fick vänta i två år för att adoptera sina biologiska barn: ”Galet”

Tammy och Jordan Myers med barnen Eames, Corryn och Ellison.

FOTO: Good Morning America
Tammy och Jordan Myers fick vänta i två år för att adoptera sina biologiska barn.
Staten Michigans strikta lag satte nämligen stopp för det eftersom paret inte fick barn på naturlig väg.
– Det är galet och föråldrat, säger Tammy.
Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården
0:34

Efter reklamen: Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården

(0:34)

Slå på ljud

I två år har Tammy, 41, och Jordan Myers, 39 kämpat för att få adoptera sina egna biologiska tvillingar Eames och Ellison Myers. Nu har en domstol i Michigan i USA äntligen slagit fast att de är föräldrarna till de nu tvååriga tvillingarna.

– Ord kan inte uttrycka hur glada vi är över att lägga denna adoptionsprocessen bakom oss. Den här pågående virvelvinden har blivit vårt nya normala, och alla dessa galenskaper har lett till detta speciella ögonblick, säger Tammy till People Magazine.

Men hur kommer det sig att föräldrarna tvingades adoptera sina biologiska barn? Tammy och Jordan hade tioåriga dottern Corryn sedan tidigare men ville gärna utöka familjen. Då behandlades Tammy dock för bröstcancer och kunde därför inte bli gravid.

Surrogatmammans man stod som pappa

Paret vände sig därför till surrogatmamman Lauren. Men enligt staten Michigans lag från 1988 är surrogatmödraskap olagligt oavsett om mamman kompenseras eller inte. Enligt lagen räknas surrogatmamman även som barnens biologiska mamma. Dessutom räkandes Laurens man Jonathan som tvillingarnas pappa fram tills alldeles nyligen.

Paret och surrogatmamman hade kunnat skriva under ett papper innan tvillingarnas födsel som skulle ha gjort Tammy och Jordan till biologiska föräldrar till sina tvillingar direkt. Men eftersom tvillingarna föddes åtta veckor för tidigt hanns inte det med och paret har därför fått kämpa och vänta i två år med att bli sina egna barns biologiska föräldrar.

Har kämpat för att ändra lagen: ”Föråldrad”

Parallellt med sin process för att få adoptera sina egna barn har Tammy och Jordan engagerat sig i ändra Michigans lagar kring surrogatmödraskap – vilket nu verkar vara på gång.

– Det har varit en lång process på två år. Men timingen verkar också lite perfekt med införandet av de nya reglerna för surrogatmödraskap i Michigan House of Representatives. Det är en fantastisk dag: Vi blir äntligen erkända som våra biologiska tvillingars juridiska föräldrar, och jag känner mig mycket hoppfull att vi kommer att se en förändring av denna galna, föråldrade Michigan-lag, säger Tammy.

FOTO: Good Morning America

FRÅN FÖRSTASIDAN