Countrystjärnans svåra sorg efter tragiska dödsfallet

Countrydrottningen Loretta Lynn är i sorg.
Under helgens översvämningar i Tennessee dog hennes nära vän och medarbetare Wayne Spears, 89.
”Det finns inga ord, bara tårar”, skriver sångerskan.

Loretta Lynn, 89, är en framgångsrik countrysångerska och låtskrivare från Kentucky. På 60-talet blev hon en del av countryscenen i Nashville och sedan många år bor hon på en ranch två mil söder om småstaden Waverly i Tennessee.

Ranchen är en av delstatens största turistmål och här finns flera museum, en musikstudio samt restauranger och butiker. Varje år arrangerar Loretta Lynn flera konserter.

Förra lördagen drabbades området runt Waverly av svåra översvämningar, 22 människor är fortfarande saknade och ovädret skördade flera dödsoffer. Bland annat omkom två små tvillingar, något som Hänt skrivit om tidigare.

SORG Försökte rädda tvillingarna – då sköljdes de ur pappans famn

Stjärnans svåra sorg

Nu berättar countrystjärnan Loretta Lynn att en av hennes nära och kära finns bland dödsoffren, något Sky News var först med att rapportera.

Wayne Spears, 89, arbetade som förman på familjen Lynns ranch och var dessutom en mycket nära vän till Loretta och hennes familj sedan många år tillbaka.

”Det är med tungt hjärta vi tvingas meddela den sorgliga nyheten att vår käre förman Wayne Spears inte överlevde när han sveptes med i översvämningen. Wayne har varit en familjevän till familjen Lynn och en fast punkt för ranchen i flera decennier och vi är alla förkrossade över hans bortgång”, skriver ranchen i ett uttalande på Facebook.

Wayne Spears, 89, omkom i översvämningen. Han sörjs av vännen och sångerskan Loretta Lynn.

Under många år arbetade Wayne Spears som förman på Loretta Lynns ranch och kom att bli en nära vän till henne.

Privat

”Det finns inga ord”

Även Loretta Lynn har skrivit ett känslosamt inlägg på sin Facebooksida där hon uttrycker sin sorg och saknad efter vännens tragiska bortgång.

”Det finns inga ord, bara tårar. Här på ranchen är vi alla som en familj. Vi har förlorat min fantastiska förman Wayne i den hemska översvämningen. Han tog så väl hand om allting för oss här på ranchen.”

Loretta Lynn har över en och en halv miljon följare och inlägget har fått 24 000 kommentarer. Till inlägget har Loretta publicerat bilder från sina år tillsammans med Wayne Spears och skriver:

”Han är en av oss och hela familjen Lynn är förkrossad. Snälla be för hans älskade familj och vänner”, skriver countrystjärnan.

Skådespelerskan Zooey Deschanel och Loretta Lynn sjunger Loretta Lynns hit ”Coal Miner's Daughter” från 1969 under en konsert i Nashville 2012.

Skådespelerskan Zooey Deschanel och Loretta Lynn sjunger Loretta Lynns hit ”Coal Miner's Daughter” från 1969 under en konsert i Nashville 2012.

Mark Humphrey

LÄS OCKSÅ: Alfons Åbergs mamma är död – somnade in i sitt hem

LÄS OCKSÅ: Trebarnsmamman giftes bort när hon var 16 år

FOTO: Privat, Rich Fury/Invision/AP, Mark Humphrey, Manuel Nauta / Nurphoto / REX

SENASTE NYTT!