extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Jamies chockerande upptäckt – hade ett helt annat namn och familj

14 jul, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Jamie Bennett med sina adoptivföräldrar
Jamie Bennett växte upp med sin mamma och pappa i England.
Efter 27 år fick han reda på sanningen om sig själv.
Nu berättar han om chocken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng
Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng

Jamie Bennett, 33, är en av många som någon gång under sitt liv fått reda på något om sig själv som man inte trodde stämde. När han var liten fick han reda på att han var adopterad.

Det hela började med att vid upprepade tillfällen när Jamie var liten, så läste hans adoptivföräldrar en saga för honom. En berättelse som var anpassad så att han skulle förstå att han var adopterad.

– Sagan handlade om ett normalt barn som gick i skolan och levde ett normalt liv. På sista sidan i boken stod det, ”jag är speciell eftersom jag är adopterad”, säger Jamie till The Mirror.

Makalösa upptäckten 27 år efter födseln

Det var så hans adoptivföräldrar började att berätta för honom att Jamie var speciell och de hade valt honom.

När Jamie sedan växte upp blev han osäker på sin identitet. Han började få ångest och tvivla på sig själv. Det var också då han började söka efter sin rötter. Då fick han reda på att han hade fötts med ett annat namn. Något Jamie upptäckte när han tog kontakt med passkontoret i landet via en adoptionsbyrå. Jamie gjorde upptäckten att han hade fötts under namnet Thomas och att han hade tre halvbröder.

Annons

– Det var väldigt konstigt, säger han och fortsätter:

– Det avslöjades att jag hade bröder och en extra familj, det var galet. Jag fick reda på att min biologiska pappa inte ville ha något med mig att göra, men information fyllde många luckor jag hade och därför kände jag mig mer komplett och kunde gå vidare.

Mötet med biologiska mamman efter 27 år

Vid 27 års ålder fick han träffa sin mamma för första gången sedan hon hade adopterat bort honom, Jamies adoptivmamma hade dött några år tidigare och innan mötet ville han berätta för sin adoptivpappa om att han skulle träffa sin biologiska mamma.

– Jag ville inte att han skulle känna att jag letade efter en ersättningsfamilj. Jag var orolig för att det kändes som att jag var en förrädare, säger Jamie.

Dock tog pappan information om mötet på ett bra sätt.

– Jag undrade när du skulle göra det, säger Jamie att hans pappa sa.

Sedan mötte Jamie sin biologiska mamma för första gången på 27 år.

Annons

– Vi träffades för lunch och sedan pratade vi. Väldigt snabbt kändes allting bra, efter 27 år av osäkerhet.

FOTO: Privat

Annons