TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Charlotte Kallas hemliga krav på SR – vägrar prata om vissa ämnen

30 jun, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Charlotte Kalla, 34, ska sommarprata i P1.
I år hör vi Charlotte Kalla i radioapparaten som sommarpratare i P1.
Trots att hon fått frågan innan har hon då tackat nej – nu avslöjar hon varför till Svensk Damtidning.
Annons
Sommarprat med skidåkaren Charlotte KallaBrand logo
Sommarprat med skidåkaren Charlotte Kalla

Efter 16 år som en av Sveriges främsta skidåkare la Charlotte Kalla, 34, skidorna på hyllan. Skiddrottningens besked skakade om hela Sverige.

Men för Charlotte Kalla kändes beslutet rätt. Hennes manger berättade för Expressen om skidstjärnans beslut och framtid.

– Hon kan ta sig tid och fundera över vad hon vill lägga tiden på, sa manger Olle Håkanson till Expressen då.

Charlotte Kalla, 34, ska sommarprata i år.

Har tidigare tackat nej – men vill summera karriären

Nu har Charlotte Kalla tagit ett nytt beslut om framtiden – att sommarprata i P1. Ett beslut hon nu väljer att berätta mer om.

Annons

För skiddrottningen har enligt Svensk Damtidning fått frågan innan. Men hon har fram tills nu tackat nej. Det finns dessutom flera ämnen som skiddrottningen inte vill prata om, rapporterar den kungliga nyhetssajten.

På söndag är det dags. Det blir sårbara ämnen som avhandlas, samtidigt finns det frågor som Charlotte väljer att inte prata om.

– Jag har fått frågan tidigare men inte känt mig redo så jag hoppades att jag skulle få chansen nu när jag avslutat karriären, säger Charlotte Kalla till tidningen.

”Inte landat i mig ännu …”

Enligt Charlotte Kalla är tillfället att prata i P1 ett jättefint tillfälle att summera karriären på. Hennes sommarprat ska i stora drag handla om mod och rädslor. Men vissa ämnen har hon valt att hålla privat.

– Ja, det fanns några teman som jag kände så med, som jag kanske inte riktigt är färdig med än och därför inte har så mycket tankar kring. Det har liksom inte landat i mig ännu vad jag tänker om det, så det behöver lite mer tid. Det kanske skulle kunna få ta plats i en bok i fall det blir det så så småningom.

Utlämnande sommarprat

Trots beslutet verkar Charlotte Kalla sommarprat väldigt utlämnande. Hon beskriver hela processen som att sitta i terapi.

– Jag har valt att ha en röd tråd om rädslor och hur de krävt att jag hittat mod under min karriär. Och sen tar jag upp situationer från karriären där jag ändå i efterhand kan se att jag varit väldig modig.

Foto: TT

Annons