krimfall

Baronen Guy Ullens mötte sonen för första gången sedan brutala mordet

Baronen Guy Ullens de Schooten mötte sonen Nicolas Ullens de Schooten för första gången sedan brutala mordet på baronessan Myriam Ullens de Schooten.

FOTO: Agence/Best Image/TT, Shutterstock Editorial/TT, Nicolas Maeterlinck/Zuma Press/TT
Den belgiska baronessan Myriam Ullens mördades brutalt i mars.
Den misstänkta gärningsmannen: Hennes styvson.
För första gången sedan det uppmärksammade mordet i Belgien har nu baron Guy Ullens och hans mordmisstänkta son Nicolas Ullens de Schooten träffats – på brottsplatsen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
0:35

Efter reklamen: Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

(0:35)

Slå på ljud

Det var den 29 mars som den 70-åriga baronessan Myriam Ullens mördades brutalt i en återvändsgränd i belgiska Lasne. Det skedde utanför hennes och maken Guy Ullens de Schooten Whettnals, 88, villa.

Baronen är bland annat huvudägare i Viktväktarna (Weight Watchers International) och anses vara en av landets rikaste män.

Guy Ullens satt även han med i bilen då hans fru blev skjuten i huvudet med sex skott. 88-åringen skadades också då han träffades av en kula i benet.

Guy Ullens de Schooten, 88, med sin fru Myriam.

Guy Ullens de Schooten, 88, med sin fru Myriam.

FOTO: Bertrand Rindoff Petroff/Best Image/TT

”Förstörde min nära relation med min far”

Den skyldige är baronens son, Nicolas Ullens de Schooten, 57. Han häktades direkt efter mordet och har suttit på Nivelles-fängelset sedan dess. Motivet till mordet sägs vara avundsjuka.

– Hon förstörde min nära relation med min far. Jag led mycket av det, har baronessans styvson sagt till utredare, enligt La Libre.

Nicolas Ullens de Schooten (grön huvtröja) och hans advokater under rekonstruktionen.

Nicolas Ullens de Schooten (grön huvtröja) och hans advokater under rekonstruktionen.

FOTO: Nicolas Maeterlinck/Zuma Press/TT

Guy Ullens gifte sig med Myriam Ullens år 2000. Sonen Nicolas har sedan dess haft en frostig relation med sin styvmor. Han anser att hon har slösat bort arvet och att paret har prioriterat hennes barn, sonen Gilles och dottern Virginie, framför Guys barn.

Träffats igen på mordplatsen

Nu har far och son träffats igen för första gången sedan det tragiska mordet som skakade inte bara familjen utan hela Belgien. Det var under rekonstruktionen på brottsplatsen som de båda männen tvingades delta.

Gatan som polisen spärrat av.

Gatan som polisen spärrat av.

FOTO: Shutterstock Editorial/TT

Poliser spärrade av delar av gatan Chemin du Bon-Air för att kunna återskapa den tragiska dödsscenen. De båda parterna hade med sig sina advokater och de skiljdes åt under merparten av rekonstruktionen.

Polisen hade lyckats få fram baronessans svarta VW Golf samt Nicolas Ullens de Schootens vita Dacia på gatan för att simulera hur allting såg ut på platsen den 29 mars.

FOTO: Bertrand Rindoff Petroff/Best Image/TT, Agence/Best Image/TT, Shutterstock Editorial/TT, Nicolas Maeterlinck/Zuma Press/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN