extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Sjuksköterskan Barbara skulle lämna igen bok – fick fingret avhugget

22 aug, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Sjuksköterskan Barbara skulle lämna igen bok – fick fingret avhugget: ”Blod överallt”
Barbara skulle lämna tillbaka en bok – när skräckolyckan inträffade.
Hennes finger fastnade i bibliotekets metallucka för återlämning, vilket kapade fingret rakt av.
– Jag var i chock. Den slog av en artär, så det sprutade blod överallt, säger Barbara, enligt People.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristersson (M) om terrorhotet: ”Förstår att man kan känna oro”
Kristersson (M) om terrorhotet: ”Förstår att man kan känna oro”

Barbara Haverly, från den amerikanska delstaten Florida, skulle lämna tillbaka en bok vid sitt lokala bibliotek W.T. Bland Public Library i samhället Mount Dora.

Det var en aktiv dag vid biblioteket, som nyligen öppnat ett barnavdelning.

– Det var väldigt mycket folk. Det var en lång kö med människor som ville låna böcker och barnutrymmet var helt fullt, berättar Barbara, enligt People.

Istället för ställa sig i den långa kön, så valde Barbara att lämna det i biblioteks självinlämning, en stor metallåda med en tung lucka. När Barbara lämnade in boken, flög plötsligt luckan bakåt och klämde fast hennes hand.

När Barbara drog ut handen från lådan såg hon med skräck på sitt finger. Toppen på fingret var helt av och det var blod överallt.

Annons

– Jag var i chock. Den slog av en artär, så det sprutade blod överallt, säger Barbara, enligt People.

”Personal på biblioteket blev chockade”

Toppen av fingret låg kvar i boklådan, bakom den tungan metalluckan. Eftersom Barbara till vardags arbetar som sjuksköterska reagerade hon kvivkt. Hon bad personalen på biblioteket att öppna lådan, sedan lägga fingertoppen i ett par handdukar som var doppade i iskallt vatten.

Sedan åkte hon med ilfart till sjukhuset. Med sin fingertopp.

– Personal på biblioteket blev chockade. Men jag insisterade på att de skulle hämta fingret och få det i kallt isvatten, berättar Barbara.

Trots Barbaras tappra försök att få med sig sitt avhuggna finger till sjukhuset kunde det inte räddas. Hon genomgick flera operationer och stannade tre dagar på sjukhuset.

Gick inte att rädda fingret – trots försöket.

”Skars av diagonalt”

Men hennes nervändar var för skadade. Hennes kirurger var dessutom tvungna att ta bort ännu mer av det skadade fingret, för att kunna låta huden växa över.

Annons

– Istället måste mer av mitt finger tas av eftersom det skars av diagonalt, berättar Barbara.

– Min kirurg sa att han var tvungen att skära rakt över för att huden ska växa ut igen.

– De blev verkligen chockade när jag berättade att jag inte skurit mig med en kniv – utan försökt lämna tillbaka en bok, berättar Barbara.

FOTO: GOFUNDME

Annons