Åttaåringen sköts ihjäl av polis under fotbollsmatchen – av

Lilla Fanta, 8, sköts ihjäl av polis vid en fotbollsmatch.

FOTO: FOX NEWS, PRIVAT
Skolflickan Fanta Bility, 8, var på fotbollsmatchen för att se sin storasyster.
Då sköts hon till döds av polis, misstänker utredarna.
– Hon var en oskyldig flicka, säger familjen.

Familjen Bility var på idrottsplatsen i Sharon Hill utanför Philadelphia för att se fotbollsmatchen mellan Academy High School och Pennsbury High School. Åttaåriga Fanta Bilitys storasyster Mamasa, 12, skulle uppträda med sitt cheerleadinglag och en av deras kusiner spelade under matchen.

Det var en sensommarkväll i slutet av augusti och hela familjen var förväntansfull och glad. Inom några dagar skulle Fanta börja tredje klass.

TALAR UT Maddie McCanns föräldrars rädsla – mystiska bevisen

Skottlossning utbröt

Den preliminära utredningen visar att tre poliser var på plats för att patrullera vid idrottsplatsen Sharon Hill Sports Complex.

Fotbollsmatchen slutade runt klockan nio på kvällen. Academy High School hade precis segrat.

Då utbröt plötsligt skottlossning. Åtminstone en kula ska ha skjutits i riktning mot poliserna, som sköt tillbaka.

Polisbilar samlade utanför fotbollsplanen.

Fyra personer i publiken skadades när polisen besvarade skotten.

FOTO: FOX

”Högst sannolikt” att polisen sköt Fanta

Utredningen är ännu inte färdig men myndigheterna i Pennsylvania har släppt ett uttalande där de skriver att det är ”högst sannolikt” att polisen träffade fyra personer i publiken när de besvarade skotten, skriver People.

Två av de dem är Fanta Bility och hennes fyra år äldre syster Mamasa.

Fanta träffades i nacken och fördes till barnsjukhuset i Philadelphia. Där dog hon till följd av sina skador. Hennes syster skadades också och vårdades på sjukhuset, men ska nu kommit hem igen.

Det är oklart hur pass skadade de två andra offren blev.

Tagits ur tjänst

Ingen person har åtalats, varken för det första skottet eller dödsskjutningen av Fanta. Nu vill åklagaren komma i kontakt med alla vittnen från den tragiska händelsen för att hitta den som avfyrade det första skottet.

Poliserna har tagits ur yttre tjänst och fått administrativ tjänst sedan händelsen. Men nu kräver medlemmar av Black Caucus, en afroamerikansk grupp inom den amerikanska politiken, hårdare åtgärder mot poliserna.

Förra torsdagen samlades ledamöterna på fotbollsplanen för att protestera. En av dem var Anthony Williams, ledamot i senaten i Pennsylvania.

– Vi menar att om de här poliserna var inblandade i den tragiska skjutningen av Fanta bör de bli uppsagda, säger han, enligt Fox News.

Fanta Bility och hennes mamma.

Fanta och hennes mamma Tennah.

FOTO: PRIVAT

Familjens ord: Hon var oskyldig

Gruppen föreslår också en rad reformer så som bättre utbildning för poliser och kroppskameror. De vill också att polisen ska be om ursäkt till familjen.

Fatima, som är syster till Fanta Bilitys mamma Tennah, berättar för lokaltidningen Philadelphia Inquirer om familjens sorg:

– Vi är sårade och vi behöver få upprättelse. Hon förtjänade inte detta. Hon var en oskyldig flicka. Hon gjorde inget fel och hon har aldrig någonsin skadat någon.

Fanta Bilitys kusin Saddiq Muhammad hörde om skjutningen efter fotbollsmatchen på tv men förstod inte att det handlade om hans egen familj. Det var först på morgonen han fick veta vem som omkommit.

– Att vakna upp på morgonen och förstå att det är en familjemedlem, det kom som en chock. Min familj är förkrossad och sörjer. Hon var en underbar liten tjej, sa han efter begravningen.

LÄS OCKSÅ: Paret slår tillbaka efter adoptionskritiken: ”Redan svårt nog”

LÄS OCKSÅ: Polisen Nadim: ”Den osynliga rasismen finns kvar”

FOTO: FOX NEWS, PRIVAT

Senaste nytt