TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Anna Haag om intima stunderna med Charlotte Kalla – starka reaktionen

06 apr, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Charlotte Kalla och Anna Jönsson Haag
Skidstjärnorna Anna Jönsson Haag och Charlotte Kalla startade sina elitkarriär ungefär samtidigt.
Mellan tävlingarna kom de nära varandra och umgicks ofta intimt.
– Jag var helt häpen, säger Anna Jönsson Haag i Nyhetsmorgon.
Annons
Udda världsrekordet – går ner i split och åker rullskridskorBrand logo
Udda världsrekordet – går ner i split och åker rullskridskor

Lite över en vecka har gått sedan Charlotte Kalla, 34, gjorde sin allra sista tävling. Under åren har det regnat ned medaljer och landat runt halsen på den legendariska skidstjärnan.

Symboliskt nog hittade hon även sin formtopp mot slutet och tog SM-guld i ett av sina sista lopp, i det Norrbotten som hon tog sina första stavtag i som sjuåring, och låste bagaget med bland annat tre OS-guld, sex OS-silver, tre VM-guld och tolv segrar i världscupen.

– Jag trodde karriären var summerad redan. Men det här ger verkligen mersmak. Det känns smått overkligt, sa en lycklig Charlotte Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla och Ebba Andersson
Charlotte Kalla med Ebba Andersson då hon hyllas efter att ha tagit brons i sitt allra sista lopp, damernas 30 km, under skid-SM i Piteå.

Anna Jönsson Haags varma ord

Charlotte Kallas framgångar har betytt mycket för många. Sedan avskedet har det öst in hälsningar från människor som vill tacka för alla sportsliga framgångar och ögonblick.

Annons

Inte minst den före detta skidstjärnan och nära vännen Anna Jönsson Haag, 35. Hon har varit med under många av Charlotte Kallas framgångar och berättar i Nyhetsmorgon att de umgicks flitigt i inledningen av sina elitkarriärer.

– Man delar alla glädjestunder när man lyckats, men jag kommer också ihåg all dötid då vi sysselsatt oss mellan tävlingar, säger Anna Jönsson Haag i programmet.

Charlotte Kalla, Anna Jönsson Haag, Anders Philblad och Maria Forsblom
Charlotte Kalla överraskas av tidigare kollegan Anna Jönsson Haag som avslöjar intima detaljer i Nyhetsmorgon.

Intima detaljerna avslöjade: ”Helt förträngt”

Den forna skidstjärnan passar även på att avslöja intima detaljer om umgänget med Charlotte Kalla och hur de brukade underhålla sig mellan tävlingar, vilket fram tills nu varit okänt för fansen.

– I början av våra karriärer var det väldigt mycket Singstar (ett karaoke-liknande tv-spel reds anm.), vilket jag helt förträngt, och Charlotte valde alltid låtarna som hon kunde texterna i. Vi andra var mer ”ah, men vi kör väl den här då”. Du gjorde aldrig nånting du inte var bra på, vilket var väldigt synd för oss andra, säger Anna Jönsson Haag.

Annons
Charlotte Kalla
Charlotte Kalla sjöng väldigt mycket Singstar mellan tävlingarna, avslöjar Anna Jönsson Haag.

”Jag var helt häpen”

Det framkommer även att Charlotte Kalla har stenkoll på svenska låtar och Anna Jönsson Haag minns att kollegan var så skicklig att hon inte missade ett endaste ord.

– Jag var helt häpen. Jag tycker inte vi ska be Charlotte säga något om det nu, men det är ganska mycket roliga saker, säger Anna Jönsson Haag och blir avbruten av Charlotte Kalla:

– Nej, stopp! säger hon.

Anna Jönsson Haag
Anna Jönsson Haag var helt häpen när Charlotte Kalla började riva av låtar på Singstar.

Charlotte Kalla om avskedet: ”Inte räknat med...”

Vad Charlotte Kalla ska göra efter karriären är inte hugget i sten. Det har spekulerats i ett eventuellt ledningsjobb inom landslaget och landslagschefen Anders Byström, 44, har hintat om att samtal förts.

Annons

Men först ska hon hinna vara ledig och smälta alla intryck efter det svåra beslutet att lägga skidorna på hyllan. Hon kan i alla fall glädjas åt att hon avslutade på topp.

– Det var en fantastisk vecka. Jag hade inte räknat med att jag skulle vara i så bra form. Så himla skönt när beslutet väl var tagit att det flöt på så bra i spåret, säger Charlotte Kalla.

Foto: TV4

Annons