Alex, 32, dog – flickvännen Ellidy tog hans spermier och blev mamma

Alex ”Chumpy” Pullin och Ellidy Vlug

Snowboard-åkaren Alex ”Chumpy” Pullin dog när han var ute och fiskade vid Australiens guldkust.
Läkarna lyckades då få ut friska spermier från hans kropp – och nu berättar änkan Ellidy Vlug att hon blivit mamma.
”Nu är du min, Minnie”, skriver hon på Instagram.
Slå på ljud

I början av juli förra året hittades den australiske snowboardlegendaren Alex "Chumpy" Pullin död i vattnet vid Australiens guldkust. Han hade varit ute och fiskat med ett harpungevär när olyckan inträffade.

I 45 minuter kämpade badvakterna frenetiskt för att få liv i honom. Tyvärr gick hans liv inte att rädda. Det är oklart vad som orsakade Alex död, men man tror att han drabbades av syrebrist under vattnet, blev medvetslös och drunknade. Han blev 32 år gammal.

Alex ”Chumpy” Pullin

Alex ”Chumpy” Pullin hittades död vid Australiens guldkust i juli förra året. Han blev 32 år gammal.

JULIO MUNOZ

Läkarna tog friska spermier från Alex kropp

Alex Pullin och flickvännen Ellidy Vlug, som han varit tillsammans med i åtta år, hade försökt att skaffa barn innan olyckan. När han omkom lyckades läkarna få ut friska spermier från hans kropp.

Strax ett år efter olyckan avslöjade Ellidy på Instagram att hon var gravid med och att hon skulle föda parets gemensamma barn i oktober.

”När min älskade var med om sin olycka hoppades vi alla att jag skulle vara gravid. Vi försökte få barn. IVF var ett av våra alternativ men det var inte något som jag trodde att jag skulle behöva gå igenom på egen hand”, skrev hon på Instagram.

LEVER KVAR Kärleken tog döde Alex spermier – blev gravid

Så lyckades Ellidy få tag i spermierna

I en intervju med 7News berättade Ellidy att det var snabba ryck som gällde och att hon, tillsammans med Alex föräldrar, ivrigt skrev på de juridiska dokument som behövde skrivas på.

– Som tur var började vi prata om hans spermier bara dagar efter hans bortgång. Jag tror att lagstiftningen i Queensland säger att man får ta spermier från en död persons kropp i upp till 36 timmar efter att personen gått bort, så hon då till 7News.

Ellidy om dotterns födsel

Och nu är det efterlängtade barnet äntligen här. Alex har 15 månader efter sin död blivit pappa till dottern Minnie Alex Pullin. Hon föddes den 25 oktober.

Ellidy har i en tidigare intervju med Vogue sagt att Alex familj alltid funnits där och visat sitt stöd.

– Under graviditeten har jag verkligen förstått vilken ansträngning som familj, vänner, advokater och läkare gjort. Framför allt under de första timmarna efter Alex död, att de gav mig möjligheten att fortsätta vår dröm att bygga en familj, sa hon då, enligt CBS News.

LÄS OCKSÅ: Kate, 39, blev gravid tre gånger trots p-piller och vasektomi

LÄS OCKSÅ: 31-åriga tvåbarnsmamman Sinead död i bröstcancer

Foto: Instagram, JULIO MUNOZ

SENASTE NYTT!