9-årig pojke död efter livsfarlig Tiktok-lek – nu vill familjen varna

LaTerius Smith Jr

9-åriga LaTerius Smith Jr testade en ”pass out challenge” på Tiktok.
Då råkade han strypa sig själv till döds.
Nu uppmanar familjen andra föräldrar att hålla koll på vad deras barn gör på internet.

Den 10 juni hittades 9-åriga LaTerius Smith Jr död i sitt hem i Memphis, Tennessee. Familjen hittade honom livlös i sitt sovrum med ett bälte runt nacken. LaTerius Smith Jr hade råkat strypa sig själv.

Enligt LaTerius Smith Jr:s familj dog han efter att ha testat en så kallad ”pass out challenge” på Tiktok, en livsfarlig utmaning som går ut på att kväva sig själv tills man tuppar av i några sekunder och upplever ett slags berusningstillstånd.

Det var inte förrän senare som vi fick veta att det fanns en video på Tiktok som lär barn hur man stryper sig själv. Men du måste komma tillbaka, utmaningen är att avbryta och komma tillbaka. Men han var nio år gammal, så hur skulle han lyckas med det? säger LaTerius Smith Jr:s faster Barbara Williams till nyhetskanalen WREG, enligt Insider.

Tiktok

LaTerius Smith Jr dog efter att han deltagit i en så kallad ”pass out challenge”.

SOPA Images

Familjen uppmanar andra föräldrar att ha koll

Familjen är i svår sorg efter 9-årige pojkens tragiska död. De säger till WREG att de hoppas att andra föräldrar tar lärdom av det här och håller koll på vad deras barn gör ute på internet, vilka sociala medier de använder och eventuellt blockerar sidor med olämpligt innehåll.

– Jag fattar att du inte kan bevaka dem dygnet runt, men gör det i den mån du kan. Du kanske räddar ett liv, säger Barbara Williams.

Själva kommer de aldrig få se LaTerius Smith Jr växa upp och blir stor.

– Du förstår, hans liv har tagit slut på grund av att några personer lägger upp idiotiska saker på några sajter.

10-årig flicka dog tidigare i år

LaTerius Smith Jr är inte ensam om att ha dött efter att ha testat en ”pass out challenge”. I januari tidigare i år dog en tioårig flicka från Italien efter att ha deltagit i utmaningen ”blackout”.

– Vi visste att vår dotter var på Tiktok för att kolla på dansklipp. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det fanns denna grymhet, sa flickans pappa till The Guardian.

Destini Crane fick svåra brännskador

Destini Crane, 13, från Oregon fick i maj föras akut till sjukhus med tredje gradens brännskador efter att ha råkat tända eld på sig själv. Även hon testade en Tiktok-challenge.

– Jag var i vardagsrummet och pratade med min mamma när jag hörde att hon började skrika mitt namn. Jag gick och öppnade badrumsdörren och allt stod i brand. Destini brann. Saker i badrummet brann, sa flickans mamma Kimberly Crane till ABC News.

Enligt Destinis lillasyster hade hon strax innan gått in i badrummet med en flaska handsprit, en tändare och ett ljus.

Destini Crane

Destini Crane fick svåra brännskador efter att en Tiktok-utmaning gick fel.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Paret hånas på Tiktok för stora åldersskillnaden

LÄS OCKSÅ: Flygvärdinnan: Snälla – var inte DEN personen

Foto: Youtube, SOPA Images, Twitter

SENASTE NYTT!