6-årig pojke i mardrömsolycka med gräsklippare – oväntade vändningen

Alex Hook

Alex Hook lekte på skolgården när han träffades av ett metallföremål i bakhuvudet.
I flera dagar låg han i koma och kämpade för sitt liv.
– Det kunde inte vara min vackra pojke, säger mamman Caryn Hook.
0:27

Efter reklamen: Artisten Buddy Mercury tar världen med storm

(0:27)

Slå på ljud

Rasten höll på att kosta Alex Hook, 6, livet. När han var ute och lekte på skolgården krossades hans skalle av ett 30 centimeter långt metallföremål.

Föremålet hade slungats iväg av en gräsklippare i närheten och Alex fördes akut till sjukhus med livshotande skador. Det visade sig att han drabbats av en allvarlig hjärnblödning.

– När vi kom till sjukhuset så höll ett läkarteam på att förbereda honom för en röntgenundersökning. Han var redan nedsövd och inkopplad i flera apparater. Jag försökte intala mig själv att det var en mardröm, det kunde inte vara min vackra pojke, sa Alex mamma Caryn Hook, 49, till The Sun.

Alex Hook

Ett 30 centimeter långt metallföremål krossades Alex Hooks, 6, skalle. Han fördes akut till sjukhus och försattes i koma.

Facebook

Familjen om Alex första ljud: ”Började gråta”

Alex Hook kämpade för sitt liv och låg i flera dagar. Två veckor efter olyckan kunde han äntligen lämna intensiven. Familjen blev lättade när de fick veta att den kraftiga hjärnblödningen inte hade påverkats hans tal eller sätt att interagera.

Alex moster, Michelle Koertgen, minns hans första ljud efter olyckan och beskriver det som ljuv musik för öronen.

– Han började gråta. Det var underbart eftersom vi inte visste om vi någonsin skulle få höra det ljudet igen. Det var fruktansvärt att han grät, men ändå vackert, sa hon.

Alex Hook

I flera veckor kämpade Alex för sitt liv på sjukhuset i Milwaukee, USA.

Facebook
1-åringen lekte med sin syster i trädgården – familjens mardröm

Så mår Alex efter den fruktansvärda olyckan

I dag har det gått drygt ett halvår sedan olyckan, som ägde rum den 10 september förra året, och Alex återhämtar sig fortfarande. Han har lite problem med talet och måste ta hjälp av en logoped.

Han har även behövt ta bort en bit av skallen efter att en allvarlig svullnad upptäcktes i samband med olyckan. Återhämtningsprocessen kommer vara lång, men det ser ut som att han kommer kunna leva ett normalt liv.

”Alex har genomgått tre stora huvudoperationer, flera ingrepp, oräkneliga tester, regelbundna röntgenundersökningar, flera läkarbesök och fått en uppsjö av mediciner. Trots allt detta så har Alex varit en modig liten krigare och är i goda händer”, skriver familjen på Facebook.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alex Hook

Alex Hook drabbades av en allvarlig svullnad i skallen.

Michelle Koertgen / SWNS
Alex Hook

I dag har det gått drygt ett halvår sedan den fruktansvärda olyckan.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Luca, 6 månader, drabbad av dödlig sjukdom

LÄS OCKSÅ: Breya Ward, 7, överlevde mirakulöst cancern

Foto: Michelle Koertgen / SWNS, Facebook

SENASTE NYTT!