37-åriga programledaren och småbarnsmamman sjuk i cancer

Jo Wilson

FOTO: Instagram
Den folkkära tv-profilen bekräftar att hon diagnostiserats med livmoderhalscancer.
Samtidigt som dottern fyller två år denna månad.
Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

Sedan 2015 är Jo Wilson, 37, ett känt ansikte för sportintresserade då hon varit programledare i den brittiska tv-kanalen Sky Sports. I somras drabbades hon av cancer och under årets vecka för Gynekologisk cancermedvetenhet har hon öppnat upp om det, skriver OK Magazine.

"Man hoppas desperat"

Jo och hennes man Dan, 42, och deras tvååriga dotter Mabel flyttade under 2020 ifrån det hektiska livet i London för att leva ett lugnt familjeliv utanför staden. Men livet sattes på paus när Jo genomgick en cellprovstagning och gynekologen genast kunde se tecken på cancer. Ytterligare test fastslog vad som befarats – livmoderhalscancer i tredje stadiet. För OK Magazine berättar hon om ögonblicket hon fick beskedet.

– Jag grät medan en underbar sjuksköterska höll min hand. Sen grät jag hos Dan och han var ganska tagen eftersom han inte trodde att det skulle vara cancer. Man hoppas desperat att det finns en chans att det inte är det, säger Jo.

Jo Wilson

Jo Wilsons dotter Mabel fyller två år denna månad.

FOTO: Instagram

Programledaren berättar att hon alltid varit bra på att gå på rutinkontroller, men missat en när hon var gravid med dottern Mabel och skjutit upp den för att läka ordentligt efter förlossningen.

När hon väl gjorde sitt besök hos gynekologen hade cancern redan tagit fäste.

– Jag sa till läkaren, "kommer jag att dö?" och han svarade, "du kommer inte dö, den är väldigt behandlingsbar och går att bota", svarade han henne.

Jo berättar att hon försöker hålla fast vid det, men är medveten om att det inte finns några garantier.

Almanackan är fylld med sjukhusanteckningar

Jos almanacka som hon vanligtvis fyller med jobbanteckningar är nu fylld med tider för sjukhusvistelser och anteckningar om hennes hälsa. Men Jo är fast besluten om att ha en positiv inställning.

– Jag försöker tro att allt annat är till min fördel, min ålder och att jag är vältränad. Jag måste hålla fast vid det positiva, berättar programledaren.

Jo har bestämt sig för att uttala sig om sin kamp mot cancer under denna speciella vecka för att sprida kunskap och hopp till andra.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN