Hallie kan bli rullstolsburen för resten av livet – efter vårdens miss

Rachael Swadling, 25.

Foto: SWNS
Mamma Rachael är rasande efter att hennes 3-åriga dotter kan hamna i rullstol resten av livet.
Detta efter att vården ställt in deras sjukhusbesök.
– Jag bönade och bad att någon skulle undersöka min lilla flicka, säger Rachael Swadling, enligt Newsweek.
0:39

Efter reklamen: Föddes med ryggbråck – rullstolen som förändrade hans liv

(0:39)

Slå på ljud

Rachael Swadling, 25, var gravid i vecka 28 när när hon akut tvingades föda sin dotter Hallie Spree. Under en undersökning hade läkare upptäckt att dottern hade ett allvarligt hjärtfel. Dottern föddes via kejsarsnitt den 19 mars, 2019.

Lilla Hallie och mamma Rachael tillbringade en månad på King's College Hospital, i södra London. Dottern Hallie hade fötts med en genetisk sjukdom, som heter Kongenital muskeldystrofi.

Sjukdomen leder till att dottern får försvagade muskelstruktur och kan påverka utvecklingen av lemmar och ben. Hellies första tid i livet var inte lätt. Inte nog med den genetiska sjukdomen, så drabbades hon av flera infektioner i bröstkorgen.

Flickans undersökning ställdes in

Flera gånger behövde hon akut läkarvård i Storbritannien.

Så fortsatte det för Hellie. Tills pandemin slog till i början av 2020. För då ställdes plötsligt Hellies livsviktiga vårdbesök och operation av bröstet in.

– Vi skulle till sjukhuset för att undersöka Hellies hjärta. Men på grund av covid så ställdes undersökningen in. Och alla andra planerade undersökningar. Istället hänvisades vi till videosamtal, eller telefonkontroller. Jag försökte förklara att det inte var nog för Hellie. För på skärmen såg hon ju ut att må bra, berättar mamma Rachael, enligt Newsweek.

Enligt Newsweek utvecklades Hallie till en början normalt. hon började lära sig krypa, trots att hon hade svårt att hålla uppe sitt huvud på grund av den genetiska sjukdomen. Men sen skulle allt bli värre.

– Men vid cirka 18 månader hade Hallies rörlighet börjat försämras, säger Rachael.

Maken tvingades uppfylla frun önskan efter beskedet – tog hennes liv

”Svikit oss”

Men mamma Rachael kunde inte få hjälp för sin dotter.

– Jag bönade och bad att någon skulle undersöka min lilla flicka. Jag bad alla läkare jag kunde få kontakt med, berättar mamman.

Tillslut fick Rachael tag i en privat läkare som kunde ta sig an hennes dotter. Men då hade det gått lång tid och Hallies tillstånd hade förvärrats rejält. I dag riskerar den treåriga dottern att leva hela sitt liv i rullstol.

– Hon har säkert ett tiotal olika sjukdomar. Jag känner att sjuksystemet har svikit oss. Vem vet, hade någon lyssnat på oss tidigare hade detta kanske aldrig hänt, säger mamma Rachael.

5-åringen säger sitt första ord – mamman blir överlycklig

Se klippet här!

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!