hemska händelser

27-åriga Amys bröllopsresa slutade i katastrof – lider fortfarande

Amy och Callum och Amys fot i bandage.

FOTO: SWNS
Amy och makens bröllopsresa blev inte som planerad.
Under en snorklingtur inträffade det mest otroliga och drömresan blev till en mardröm.
Två månader senare är Amy fortfarande lidande.

Det brittiska paret Amy Thomson, 27, och Callum Thomson, 37 gifte sig i september och tillbringades den efterlängtade smekmånaden på den afrikanska ön Mauritius. Den tropiska ön erbjuder exotisk snorkling och självklart ville de nygifta paret ta del av den vackra världen under ytan.

Äventyret under vattnet skulle visa sig vara ett enormt misstag. Amy blev stucken av en av världens giftigaste fiskar – fisken med namnet stonefish. Nu har det gått två månader sedan olyckan och Amy kämpar fortfarande för sitt liv.

”Ärligt talat den värsta smärtan i mitt liv”

Amy och Callum deltog i en snorklingtur med flertalet stopp. En fantastisk upplevelse för det nygifta paret. Mot slutet av dagsturen anordnades en stor grillfest i den stekheta värmen. För att svalka sig bestämde sig Amy för att ta ett dopp.

Trots att Amy fått informationen att det inte fanns något farligt i vattnet gick det riktigt illa när hon hoppade i vattnet.

Callum och Amy på bröllopsresan.

Amy och Callum såg fram emot en underbar bröllopsresa på Mauritius, men så blev inte fallet.

FOTO: Amy Thomson / SWNS

– Jag skulle bokstavligen just sätta på mig mina våtskor och mannen som organiserade turen sa ”nej, nej, nej, du behöver inte ha dem här”. Och det var bara sand så jag lyssnade på honom och hoppade i, berättar Amy för tidningen Mirror.

Amy märkte på en gång att något hände, men hon trodde att hon bara rivit sig på en korall.

– På en gång så tog jag mig tillbaka till stranden och när jag var på stranden så upplevde jag ärligt talat den värsta smärtan i mitt liv, säger hon.

Amys fot hade svullnat upp till sin dubbla storlek och undersidan hade blivit blå och vit.

Det tog drygt två timmar för paret att komma tillbaka till hotellet där hotellets läkare sa att Amy behövde åka till sjukhuset.

Amy på sjukhuset med en läkare som jobbar på hennes fot.

På sjukhuset fick Amy motgift och läkarna kunde klämma ut giftet ur hennes fot.

FOTO: Amy Thomson / SWNS

Amy är fortfarande inte frisk efter två månader

Amy och Callum fick åka ambulans till ett sjukhus en timme bort och smärtan höll i sig tills att Amy fick dropp och morfin.

– Jag bodde över på sjukhuset den natten och fick motgift för sicket, jag fick vätska, morfin och senare den natten öppnade de upp min fot och tryckte ut giftet, säger Amy till Mirror.

Den 30 september återvände paret till England. På flyget hem svullnade hennes fot upp som en ballong och än idag lider Amy.

Amys fot under ifrån.

Amy har fortfarande stora problem med sin fot.

FOTO: Amy Thomson / SWNS

– På torsdag har jag en tid på sjukhuset för att det inte slutar komma vätska från min tå och jag har gått på antibiotika sen jag kom hem. Den finns ingen lösning för det, jag känner mig verkligen nere eftersom att jag fortfarande lider, säger Amy.

– Allt på grund av att mannen inte lät bli att säga något när jag skulle sätta på mig min sko.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN