27-åriga läraren Amanda ramlade ut ur buss – blev påkörd och dog

Amanda Kinsella och hennes syskon.

PRIVAT
Amanda Kinsella från Bennekerry dog efter att hon ramlat ut ur en buss och blivit påkörd utav en bil.
– Hon hade ett leende som kunde lysa upp ett helt rum, säger hennes bror David Kinsella.

Det var förra fredagen i Ardnawark, utanför staden Donegal på Irland, som den fruktansvärda olyckan inträffade.

Amanda Kinsella, 27, bodde i Bahrain och arbetade som lärare. Vid tiden för olyckan var hon dock hemma i Irland på semester och för att delta på bröllop.

Tillsammans med ett antal personer satt Amanda på en privat buss på väg från vigseln till bröllopsfesten.

Då föll 27-åringen och träffade bussens dörr – som öppnade sig. Amanda Kinsella kastades ut på vägen och blev påkörd av en förbipasserande bil.

VILLE FLY Landslagsspelaren dog – efter fall från flygplanet

Avled senare på sjukhuset

Hon fördes i ilfart till Beaumont sjukhus i Dublin, men hennes liv gick inte att rädda.

Enligt tidningen Evoke ska familj, vänner och andra passagerare ha blivit helt förskräckta och förstörda efter händelsen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle behöva tala om min älskade syster på det här sättet, säger Amandas bror David Kinsella till The Sun.

– Hon lyste upp ett helt rum med sitt leende.

Syskonen Kinsella. Amandas bror berättar om den ofattbara sorgen.

Amanda Kinsellas bror David berättar att en tröst i allt det hemska är att hans syster var glad och lycklig när den tragiska olyckan inträffade.

PRIVAT

”Vi älskar dig Amanda”

David Kinsella berättar att hans syster älskade att resa och upptäcka världen, hon var social och framåt. För honom och familjen är det en tröst att veta att systern omkom när hon var som lyckligast. Hon var med sina vänner och hade roligt.

– Du kommer alltid finnas i vår hjärtan, varje dag. Vi älskar dig Amanda, vila i frid.

Spelade fotboll

Förutom att irländskan var en populär lärare, så var hon även en välkänd Gaelisk fotbollsspelare, och hon spelade i Arabian Celts.

Vår arabiska Celt, och mest älskade vän, Amanda Kinsella, har avlidit efter en tragisk trafikolycka (…). Amanda var en fantastisk person – på och utanför planen. Snäll, rolig och full av kul och äventyr. Hon kommer att saknas av alla i Bahrain som hade turen att känna henne”, skrev klubben i ett inlägg på sin Facebooksida dagen efter tragedin.

Amanda Kinsella (t.h) tillsammans med systern Patricia Kinsella . Foto: privat

Brodern: Amanda var festens liv och själ

I torsdags hölls en begravningsmässa för Amanda i den lokala församlingen St Mary´s Church, Bennekerry, i Carlow.

– Det här är en så sorglig dag, men det påminner oss om att vi lever i ett fantastiskt samhälle. Jag trodde aldrig att jag skulle tala om min vackra syster, Amanda, så här. Hon har lämnat oss alldeles för tidigt, vid 27-års ålder, sade hennes bror, David Kinsella, under ceremonin, rapporterar tidningen Independent.

– Hon hade ett leende som lyste upp rummet. Hon lyfte upp allas humör överallt där hon gick. Hon var festens liv och själ, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att tro men Amanda gjorde det hon älskade: att spendera tid med vänner och leva livet. Som Amanda tyckte om att säga: ”En dag kommer livet att blinka framför dina ögon, se till att det är värt att titta på.” Ditt liv är värt att titta på, Amanda, du kommer att leva i våra hjärtan varje dag.

Amanda Kinsella. Foto: privat

LÄS OCKSÅ: Elva barn som ser EXAKT ut som sina föräldrar

LÄS OCKSÅ: Jonathan, Ellen och dottern hittad döda under mystiska omständigheter

FOTO: Facebook/privat

SENASTE NYTT!